Εορτολόγιο 16 Απριλίου: Δείτε ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Σε ποιους θα ευχηθούμε σήμερα

Σήμερα, Tρίτη 16 Απριλίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, τιμούμε τη μνήμη των Αγίων Λεωνίδη, Χαρίσσας, Νίκης, Γαλήνης, Καλλίδας και Αγίας Χιόνας.

Ο Άγιος Λεωνίδης, ο «Μέγας πρόμαχος Επιδαύρου» όπως αποκαλείται, στο απολυτίκιο του και οι Αγίες αυτές γυναίκες, έζησαν στα χρόνια του βασιλιά Δεκίου (249 - 251 μ.Χ.) και κατάγονταν από την Πελοπόννησο. Συνελήφθησαν κατά τις ήμερες της Ανάστασης του Κυρίου στην Τροιζηνία της Πελοποννήσου και οδηγήθηκαν στον ηγεμόνα της Κορίνθου Βενούστο. Τους εριξαν όλους μαζί στη θάλασσα, επειδή αρνήθηκαν να αλλάξουν την πίστη τους.

Το 1833 μ.Χ. ο ιερεύς Νικόλαος Νάτσουλης, έκτισε ναό προς τιμήν και δόξα του Αγίου Λεωνίδη. 

 

Σήμερα γιορτάζουν οι:

  • Γαληνός
  • Γαλήνη
  • Νίκη *
  • Καλλίς, Κάλλι, Καλίς, Κάλι, Καλλίδα, Καλλία, Καλίδα, Καλία
  • Χιονία, Χιονούλα, Χιονίτσα, Χιονάτη

* Υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες που γιορτάζει αυτό το όνομα.

 

 Ανατολή ήλιου: 06:47

Δύση ήλιου: 20:02

Διάρκεια ημέρας: 13 ώρες 15 λεπτά
Σελήνη 7.9 ημερών

 

Παγκόσμια Ημέρα Φωνής

Κάθε χρόνο στις 16 Απριλίου οι επαγγελματίες από το χώρο της υγείας που σχετίζονται με την φωνή (Ωτορινολαρυγγολόγοι, Λογοπαθολόγοι, Λογοθεραπευτές) γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Φωνής και καλούν άνδρες και γυναίκες, νέους και ηλικιωμένους να φροντίσουν την υγιεινή της φωνής τους.

Η φωνή είναι μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού και μέσω αυτής τελείται το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής μας επικοινωνίας με τα άτομα του κοντινού και μη περιβάλλοντός μας. Την πρωτοβουλία για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Φωνής είχαν Bραζιλιάνοι ωτορινολαρυγγολόγοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top