Βουγιουκλάκη - Παπαμιχαήλ: Δείτε συλλεκτικό βίντεο από τον γάμο τους!

Σαν σήμερα παντρεύτηκε το πιο λαμπρό ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ

Ο Δ. Παπαμιχαήλ σε κοινή του εμφάνιση με την Αλίκη για την αναγγελία του γάμου τους, χαστούκισε δημοσιογράφο που έγραφε ότι ο ηθοποιός ήταν ήδη παντρεμένος με τη Δέσπω Διαμαντίδου σε κρυφό γάμο / βίντεο ΕΡΤ

Σαν σήμερα στις 18 Ιανουαρίου του 1965, ανήμερα του Αγίου Αθανασίου, παντρεύτηκε στους Δελφούς το πιο λαμπρό ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ, οι σπουδαίοι ηθοποιοί του ελληνικού κινηματογράφου, Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ο έρωτας με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και ο άγνωστος γάμος

Ο πιο φαντασμαγορικός γάμος της 10ετίας του ’60

Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρης Παπαμιχαήλ ανέβαιναν τα σκαλοπάτια της εκκλησίας στους Δελφούς και όλη η χώρα τους θαύμαζε! Φυσικά ήταν το γεγονός της χρονιάς και όλα τα ΜΜΕ της εποχής, καθώς και πλήθος κόσμου και θαυμαστές του ζευγαριού, ήταν εκεί για να τους δουν από κοντά, να απαθανατίσουν τη στιγμή και, φυσικά, να τους καταχειροκροτήσουν! 

Όπως αναφέρει στο βιβλίο του «Η ΑΘΗΝΑ στη 10ετία του ‘60», ο ιστορικός και δημοσιογράφος Γιάννης Καιροφύλας: «Είχαν αναγγελθεί οι γάμοι της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ ότι θα τελεστούν στους Δελφούς στις 18 Ιανουαρίου. Οι εφημερίδες δημοσίευσαν κατεβατά γιατί το θέμα τραβούσε και το αναγνωστικό κοινό διψούσε για λεπτομέρειες».

 

 


«Όλοι οι κάτοικοι των Δελφών, όπως ήταν επόμενο, βρίσκονταν στο δρόμο από το πρωί και το βράδυ φωταγωγήθηκε η πόλη. Τηρήθηκε το έθιμο που θέλει η νύφη να μην συναντάει το γαμπρό την παραμονή του γάμου και έτσι δεν συναντήθηκε με τον Παπαμιχαήλ που είχε φτάσει νωρίτερα και αναπαυόταν στο 402 δωμάτιο του ξενοδοχείου. Η Αλίκη φορούσε μακρύ νυφικό Givenchy, ραμμένο στον ραπτικό οίκο "Νίτσα", από "σουά σοβάζ" σε σιλ "αμπέρ", με ουρά και πέπλο. Τα μαλλιά της ήταν χτενισμένα σε κότσο και στολισμένα με ορχιδέες».

Δέσπω Διαμαντίδου: Ο γάμος με τον Φιλιππίδη και ο έρωτας με τον Παπαμιχαήλ

«Εξήντα χωροφύλακες τηρούσαν την τάξη στην εκκλησία. Καλεσμένοι ηθοποιοί, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, ο Χρήστος Τσαγανέας, ο σκηνοθέτης Τζέιμς Πάρις, ο Αλέκος Σακελλάριος και άλλοι. Η Αλίκη έκοψε την τούρτα στο ξενοδοχείο και όταν ύψωσε το ποτήρι της για να ευχαριστήσει για τις ευχές, η νύφη συγκινήθηκε και ξέσπασε σε λυγμούς».


«Στις εννέα άρχισε το αραχωβίτικο γλέντι. Έφαγαν και χόρεψαν περίπου 200 άτομα. Η Αλίκη και ο Δημήτρης χόρεψαν ένα σόλο μπάλο. Οι γάμοι έγιναν Δευτέρα και την επόμενη επέστρεψαν για να εμφανιστούν το βράδυ στο θέατρο "Κεντρικόν", όπου πρωταγωνιστούσαν στην "Κολόμπ"». 

Αλέκος Σακελλάριος: Όταν η Βουγιουκλάκη τον μήνυσε επειδή τη «χλεύαζε»

Παράνυφοι του ζευγαριού ήταν ο θεατρικός επιχειρηματίας Τάκης Μακρίδης και οι κινηματογραφικοί παραγωγοί Δαμασκηνός - Μιχαηλίδης.

Κάπως έτσι έλαβε χώρα ο παραμυθένιος γάμος τψν δύο μεγάλων αστεριών του ελληνικού κινηματογράφου, ένας γάμος που οι Αθηναίοι είχαν την τύχη να τον δουν και στο ζουρνάλ στον κινηματογράφο λίγες μέρες μετά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top