Τραγωδία στα Τέμπη: Σαν σήμερα έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ σκοτώνονται σε τροχαίο

Σήμερα συμπληρώνονται 24 χρόνια από το τραγικό δυστύχημα

Απόδοση φόρου τιμής στους έξι νεκρούς του ΠΑΟΚ / βίντεο ΕΡΤ

Σαν σήμερα πριν από 24 χρόνια, στις 4 Οκτωβρίου του 1999 ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα στα Τέμπη είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο έξι νεαρών οπαδών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη με πούλμαν.

Τέμπη: «Ανθρώπινα μέλη στα καμένα βαγόνια, έξι μήνες μετά την τραγωδία»

Τραγικός απολογισμός του μοιραίου δυστυχήματος, νεκροί οι: Χαράλαμπος Ζαπουνίδης, ετών 20, Δημήτριος Ανδρεαδάκης, ετών 25, Χριστίνα Τζιόβα, ετών 18, Αναστάσιος Θέμελης, ετών 22, Γεώργιος Γκανάτσιος, ετών 17, Κυριάκος Λαζαρίδης, ετών 17.

Το χρονικό του τραγικού δυστυχήματος - η συγκλονιστική μαρτυρία

Ήταν 4 Οκτωβρίου 1999, 04:30 τα ξημερώματα,  όταν περίπου δυο χιλιόμετρα πριν από τα Τέμπη, το λεωφορείο της εταιρίας «Relax Travel», που μετέφερε 77 οπαδούς του ΠΑΟΚ, επιχείρησε προσπέραση, με αποτέλεσμα να μπει στο αντίθετο ρεύμα και να συγκρουστεί με διερχόμενο φορτηγό. Από τη σύγκρουση έχασαν ακαριαία τη ζωή τους 6 νέα παιδιά και τραυματίστηκαν άλλοι 33 άνθρωποι.

Αλέξανδρος Ωνάσης: Ο τραγικός θάνατος και οι θεωρίες συνομωσίας

Μία μαρτυρία που συγκλόνησε ήταν αυτή του Ηλία Βλαχόπουλου, μέλους του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Κορδελιού, ο οποίος επέβαινε στο μοιραίο λεοφωρείο και μίλησε τότε στον αέρα του Arena 89,4: «Δεν μπορούν να ξεχαστούν, σου μένουν μια ζωή. Γυρνούσαμε από την Αθήνα, κοιμόμασταν γιατί ήταν πέντε παρά ξημερώματα. Το ασθενοφόρο ήρθε γρήγορα, αλλά ο θάνατος ήταν ακαριαίος. Μέσα στον ύπνο....Οι πέντε ήταν στον πάνω όροφο. Ήμουν δυο θέσεις πίσω από τον Ανδρεαδάκη στον κάτω όροφο...Ο οδηγός είχε βάλει τον γιο του. Μιλούσαμε με τον οδηγό και του είπαμε αν είσαι κουρασμένος πάρε τηλέφωνο να στείλουν έναν άλλο. Ξεκινήσαμε με τον κανονικό οδηγό και στον δρόμο άλλαξε. Ήταν να γίνει. Το πανό εκείνο το έχουμε στο σύνδεσμο και δεν το βγάζουμε. Έχει αίματα πάνω, με αυτό σκεπάσαμε τα δυο παιδιά. Το έχουμε και δεν το βγάζουμε. Ισχύει ότι περνούν οπαδοί άλλων ομάδων και βάζουν δικά τους κασκόλ επάνω στο μνημείο των οπαδών. Και αυτοί οπαδοί είναι όπως και εμείς...».

Ο οδηγός του πούλμαν έδωσε το τιμόνι στον 19χρονο γιο του 

Έπειτα από το τραγικό τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σερ έξι νέα παιδιά, έγινε γνωστό ότι ο οδηγός του λεωφορείου, έδωσε το τιμόνι στον 19χρονο φαντάρο γιο του, μετά τη στάση που είχαν κάνει στο Βελεστίνο. 

Λιβύη: Nοσηλεύτριες, υπαξιωματικός και διερμηνείς οι νεκροί Έλληνες

Ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ Γιώργος, Μπατατούδης, είχε δηλώσει έπειτα από το τρομερό τροχαίο: «Είμαι βαρύτατα συγκλονισμένος από την τραγωδία που έπληξε την οικογένειά μας. Τέτοιες ώρες η οδύνη είναι μεγάλη και κοινή για όλους μας, από τον πρόεδρο ως τον απλό φίλαθλο. Τέτοιες ώρες τα λόγια αποδεικνύονται ανίκανα να περιγράψουν τα συναισθήματα και είναι συνεπώς περιττά».

Στο μνημείο που έχει στηθεί στα Τέμπη, υπάρχουν τα ονόματα των έξι αδικοχαμένων φίλων του ΠΑΟΚ, με την επιγραφή: «Η αγάπη τους για τον ΠΑΟΚ τους έφερε εδώ, τους άφησε εδώ και συνεχίζει παραπέρα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top