Τι πρέπει να κάνεις πριν από τον ύπνο για να χάσεις κιλά!

Παγκόσμια ημέρα ύπνου: Πώς να κάψετε θερμίδες ακόμη και όταν κοιμάστε!

Δες στο βίντεο light ιδέες για βραδινό

Σαν σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου, η οποία έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να γιορτάζεται την τελευταία Παρασκευή πριν από την εαρινή ισημερία. Ημερολογιακά φέτος η ημέρα αυτή πέφτει στις 17 Μαρτίου.

Λιγότερες από 5 ώρες ύπνου αυξάνουν τον κίνδυνο για πολλές χρόνιες παθήσεις

Η ποιότητα στην ξεκούρασή μας, όπως και στη διατροφή μας, συνδέεται με τη διάθεση, την αντίληψη, τη μνήμη, το βάρος μας και φυσικά εξ ολοκλήρου με την υγεία μας. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε και να προσπαθήσουμε να βάλουμε ως πρωταρχικό στόχο τον ποιοτικό ύπνο στη ζωή μας, αφού οι διαταραχές ύπνου στις μέρες μας είναι κάτι που ταλαιπωρεί πολλούς συνανθρώπους μας.  

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: Ποιοτικός ύπνος σημαίνει ποιότητα ζωής

Στόχος της συγκεκριμένης γιορτής αποτελεί η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σημασία του ποιοτικού ύπνου αλλά και τις αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό σε περίπτωση που δεν κοιμόμαστε όσο και όπως πρέπει. Έτσι, το σύνθημα της σημερινής μέρας είναι: «Ποιοτικός Ύπνος, Υγιής Νους, Ευτυχισμένος Κόσμος», με στόχο να δώσει έμφαση στην σπουδαιότητα του ποιοτικού ύπνου και στην υγεία και την ευεξία που προσδίδει σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ο ύπνος, μαζί με τη λήψη τροφής, νερού και την αναπνοή είναι βασικός βιολογικός πυλώνας της ύπαρξης του ανθρώπου και η μακροχρόνια στέρησή του είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για ένα ευρύ φάσμα παθήσεων, που περιλαμβάνει τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τον καρκίνο, την άνοια και το σακχαρώδη διαβήτη. Επίσης, ο ανεπαρκής ύπνος αυξάνει την όρεξη με αποτέλεσμα την αύξηση του σωματικού βάρους.

3 κανόνες που θα κάνουν το τσιμπολόγημα πριν από τον ύπνο λιγότερο κακό

Σαν σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου, η οποία γιορτάζεται την τελευταία Παρασκευή πριν από την εαρινή ισημερία / Φωτογραφία unsplash

Χάστε θερμίδες με το να κοιμάστε καλά!

Ορίστε μερικές συμβουλές που εάν τις ακολουθήσετε το πρωί θα ξυπνάτε άλλος άνθρωπος και σίγουρα πιο αδύνατες!  

Επιλέξτε να κοιμάστε στο απόλυτο σκοτάδι

Όταν κοιμάστε χωρίς φως στο απόλυτο σκοτάδι, το σώμα και το μυαλό ξεκουράζονται πολύ πιο αποτελεσματικά, γεγονός που συμβάλει στην έκκριση περισσότερης μελατονίνης. Η ουσία αυτή συμβάλει με την σειρά της στην παραγωγή καφέ λίπους από το σώμα, το οποίο αποδεδειγμένα καίει περισσότερες θερμίδες. Έτσι χάνεις συνεπώς και περισσότερο βάρος.

Καταναλώστε πρωτεΐνη

Η κατανάλωση πρωτεΐνης θα ενισχύσει τις λειτουργίες που εκτελεί ο οργανισμός σας κατά τη διάρκειά του ύπνου, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη διαδικασία αποκατάστασης των μυών, βοηθώντας σας έτσι να αντεπεξέλθετε στο έπακρο στο πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθείτε. Μπορείτε, επίσης, να επιλέξετε και ένα ρόφημα πρωτεΐνης με χαμηλά λιπαρά.

Γιατί βλέπουμε περισσότερα όνειρα τον χειμώνα;

Μην καταναλώνετε ποσότητα αλκοόλ πριν από τον ύπνο

Η φάση REM του ύπνου, είναι το στάδιο κατά το οποίο το σώμα καίει τις περισσότερες θερμίδες που μπορεί να κάψει όσο αυτό ξεκουράζεται. Όταν όμως έχετε καταναλώσει αρκετό αλκοόλ, το σώμα εργάζεται πολύ πιο σκληρά για να το μεταβολίσει, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φτάσει στο συγκεκριμένο σημείο ξεκούρασης. Οπότε με μέτρο το πολύ αλκοόλ πριν από τον βραδινό ύπνο.

Φάτε κάτι ελαφρύ πριν από τον ύπνο

Το τελευταίο γεύμα της ημέρας προτού ξαπλώσετε είναι πολύ σημαντικό να μην είναι βαρύ για το στομάχι. Επιλέξτε ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα ή σνακ, όπως μια σαλάτα με λίγο λευκό τυρί, ώστε να μην επιβαρύνετε τον μεταβολισμό σας και να μπορεί το σώμα σας  να ξεκουραστεί σωστά, χωρίς να αποσπάται από τη διαδικασία της πέψης στον ύπνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top