Παναγία των Παρισίων: Τρία χρόνια από την καταστροφική πυρκαγιά

Ο ναός θα υποδεχτεί ξανά πιστούς και επισκέπτες το 2024

Σαν σήμερα, 15 Απριλίου, πριν από τρία χρόνια η πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε την εμβληματική Παναγία των Παρισίων στη Γαλλία.

Παναγία των Παρισίων: Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, επισκέφθηκε το εργοτάξιο και επανέλαβε την υπόσχεση του πως ο καθεδρικός ναός θα υποδεχτεί ξανά τους πιστούς σε δύο χρόνια από τώρα. Ωστόσο, το έργο είναι τιτάνιο και οι εργασίες ανοικοδόμησής του έχουν καθυστερήσει εξαιτίας του κορωνοϊού. 

Εργοτάξιο θυμίζει η Παναγία των Παρισίων δύο χρόνια μετά την πυρκαγιά

Σε εξέλιξη οι εργασίες στην Παναγία των Παρισίων / AP Images

Μέσα στον καθεδρικό ναό υπάρχουν ακόμα τα συντρίμμια της εμβληματικής οροφής που κατέρρευσε το βράδυ της 15ης Απριλίου 2019. Οι ζημιές είναι κολοσσιαίες. Η γιγανταία τρύπα που αφήνει εκτεθειμένο τον ναό, θα καλυφθεί σύντομα από μια τεράστια ομπρέλα. Από θαύμα σώθηκαν τα βιτρό του 13ου αιώνα. 

Δύο χρόνια μετά την πυρκαγιά ο τόπος παραμένει ένα απέραντο εργοτάξιο. Από το καλοκαίρι του 2021 είναι πλέον ασφαλές, ωστόσο το πιο δύσκολο κομμάτι τώρα ξεκινά.

Ο Μακρόν επισκέφτηκε το εργοτάξιο

Ο Εμμανουέλ Μακρόν είχε επισκεφτεί πέρυσι το εργοτάξιο, και είχε υποσχεθεί στους Γάλλους πως η εκκλησία θα υποδεχθεί ξανά τους πιστούς το 2024.

Ο Μακρόν στην Παναγία των Παρισίων

Ο Γάλλος πρόεδρος επισκέφτηκε την Παναγία των Παρισίων / AP Images

Η ολική καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων, σύμβολο της Γαλλίας και του ευρωπαϊκού πολιτισμού, βύθισε πριν από τρία χρόνια στην θλίψη τους Γάλλους. Η ανοικοδόμηση της αναμένεται να στοιχίσει περισσότερα από 800 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top