Paul Newman: Τον ήθελαν όλες, αλλά εκείνος είχε μάτια μόνο για μία

Η σχέση του με την Joanne Woodward κράτησε 50 ολόκληρα χρόνια

Paul Newman: Ο θρύλος που ήθελαν να ερωτευτούν όλες οι γυναίκες… Τι αποκαλύπτει η βιογραφία του! / Βίντεο open

Η δόξα και η λάμψη του Χόλιγουντ τις περισσότερες φορές καταστρέφει τους μεγάλους έρωτες… Δε συνέβη όμως το ίδιο και με τον γοητευτικό Paul Newman και την Joanne Woodward.

Ποιος ήταν ο θρύλος Ντέιβιντ Μπόουι: Το ανδρόγυνο look και η μόνιμη βλάβη στο μάτι

Aν και επρόκειτο για έναν από τους πιο γοητευτικούς ηθοποιούς της εποχής, έζησε 50 ολόκληρα χρόνια στο πλάι της λατρεμένης του Joanne. Τι κι αν ήταν περιζήτητος; Τι κι αν όλες μιλούσαν για τα γαλάζια του μάτια. Εκείνος ήταν πιστός στον έρωτα της ζωής του.

Ο κούκλος Paul Newman στα νιάτα του

Ο κούκλος Paul Newman στα νιάτα του. Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1925.

Εξαιρετικοί ηθοποιοί και οι δύο κατάφεραν να ζήσουν με αγάπη και αφοσίωση ο ένας στον άλλον, αφιερώνοντας τη ζωή τους σε φιλανθρωπίες. Φαίνεται πως ο λιτός τρόπος ζωής που επέλεξαν τους «έσωσε» από την ανθρωποφαγική βιομηχανία του κινηματογράφου.

«Οι άνθρωποι μένουν παντρεμένοι επειδή το θέλουν, όχι επειδή οι πόρτες είναι κλειδωμένες», είπε κάποτε ο Νewman. Εκτός αυτού, όλες έχουμε νιώσει αυτή τη σπίθα ζήλιας στο περίφημο quote του ηθοποιού: «Εχω μπριζόλα στο σπίτι. Γιατί πρέπει να βγω για χάμπουργκερ;».

Ο Paul Newman με γκρίζα μαλλιά

Ο Paul Newman με γκρίζα μαλλιά

Julia Roberts: Το χαμόγελο πολλών εκατομμυρίων, η μητρότητα και το Όσκαρ

Η γνωριμία τους όσο ο Newman ήταν ακόμα παντρεμένος

Ο ηθοποιός πρωτογνώρισε την Woodward το 1953 όσο ήταν ακόμα παντρεμένος με την πρώτη σύζυγό του, Jackie Witte, με την οποία είχε κάνει τρία παιδιά.

Στην πρώτη τους γνωριμία εκείνη δε φάνηκε να εντυπωσιάστηκε όσο εκείνος. «Ηταν σύγχρονη και ανεξάρτητη, ενώ ήμουν ντροπαλός και λίγο συντηρητικός. Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να την πείσω ότι δεν ήμουν τόσο βαρετός όσο φαινόμουν», αναφέρεται στο βιβλίο Paul Newman: Μια ζωή.

Τελικά, όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις, έγιναν φίλοι και διατήρησαν επαφή μέχρι που ήρθε το σωστό timing… Ήταν το 1957 όταν φούντωσε ο έρωτάς τους στα γυρίσματα της ταινίας «The Long, Hot Summer».

Όμως ο δρόμος της ευτυχίας τους δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα εξ’αρχής. Η Witte πληγωμένη δεν του έδινε διαζύγιο… Όμως το ερωτευμένο ζευγάρι δε νοιάστηκε. Newman και Woodward παντρεύτηκαν στο Λας Βέγκας στις 29 Ιανουαρίου του 1958 και πέρασαν τον μήνα του μέλιτος στο Connaught Hotel στο Λονδίνο.

Joanne Woodward Paul Newman γάμος

Οι Joanne Woodward Paul Newman στον γάμο τους

Το νιόπαντρο ζευγάρι αποφάσισε να ζήσει σε μια αγροικία του 18ου αιώνα στο Connecticut. 

Σάρον Πολάνσκι: Πώς βρήκε τραγικό θάνατο στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της

«Είναι πολύ όμορφος και πολύ σέξι και όλα αυτά, αλλά αυτό που τελικά απομένει είναι να έχεις κάποιον να σε κάνει να γελάς», είχε πει στο Today η Joanne Woodward. «Και σίγουρα ο Paul με κάνει να γελάω». Ο Newman απέδωσε την επιτυχία του γάμου σε «έναν συνδυασμό επιθυμίας και σεβασμού, υπομονής και αποφασιστικότητας».

Βέβαια το ζευγάρι είχε και τα κάτω του. O ηθοποιός φημολογείται πως κάποια στιγμή έκανε μια εξωσυζυγική σχέση, ενώ του άρεσε η μπίρα λίγο παραπάνω από όσο έπρεπε…

Ο Paul Newman και η αγάπη του στην μπύρα

Ο Paul Newman και η αγάπη του στην μπίρα

Σε γενικές γραμμές, όμως, επρόκειτο για ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι που έζησε αχώριστο επί 5 δεκαετίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top