Σάρον Πολάνσκι: Πώς βρήκε τραγικό θάνατο στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της

Η τραγική ιστορία της άτυχης γυναίκα του σκηνοθέτη, Ρόμαν Πολάνσκι

Στιγμιότυπα από το ευτυχισμένο ζευγάρι Σάρον και Ρόμαν Πολάνσκι / Φωτογραφίες AP

Η Σάρον Τέιτ Πολάνσκι ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός και μοντέλο και γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 24 Ιανουαρίου του 1943.

Όντρεϊ Χέπμπορν: Πίσω από την ομορφιά και το τέλειο στιλ «κρυβόταν» η θλίψη

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, έπαιξε μικρούς τηλεοπτικούς ρόλους προτού εμφανιστεί σε ταινίες, ενώ εμφανιζόταν τακτικά σε περιοδικά μόδας ως μοντέλο ή κορίτσι εξωφύλλου. Αφού έλαβε θετικές κριτικές για τις κωμικές και δραματικές ερμηνείες της, η Τέιτ χαιρετίστηκε ως μία από τις πιο ελπιδοφόρες νεοφερμένες του Χόλιγουντ.

Η πιο γνωστή ερμηνεία της ήταν ως Τζένιφερ Νορθ στην καλτ ταινία «Η Κοιλάδα Με Τις Κούκλες», κερδίζοντας μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, ενώ η τελευταία ολοκληρωμένη ταινία της ήταν το «Δώδεκα Συν Ένα», που προβλήθηκε το 1969, μετά τον θάνατό της.

Η Σάρον Τέιτ σε έγχρωμη φωτογραφία το 1968 / Φωτογραφία: AP

Ο γάμος με τον μεγάλο σκηνοθέτη Ρόμαν Πολάνσκι 

Στις 20 Ιανουαρίου 1968, η Τέιτ παντρεύτηκε στο Λονδίνο τον Ρόμαν Πολάνσκι, σκηνοθέτη και συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «Η Νύχτα Των Βρυκολάκων».

Το ζευγάρι περίμενε το πρώτο τους παιδί όταν έγινε η άγρια δολοφονία / Φωτογραφία: AP

Στα 26 της χρόνια, η Σάρον Τέιτ ήταν πανέμορφη, πετυχημένη και ερωτευμένη με τον σύζυγό της .Το ζευγάρι ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά και έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας, όμως η τύχη δεν τους χαμογέλασε για πολύ ακόμα.

Μέριλιν Μονρόε - Joe DiMaggio: 9 μήνες παθιασμένου έρωτα, ζήλιας και βίας

Το καλοκαίρι του 1969 η Τέιτ δολοφονήθηκε άγρια στο σπίτι της, ενώ ήταν σχεδόν εννέα μηνών έγκυος στο πρώτο της παιδί με τον διάσημο σκηνοθέτη.

Η Σάρον Τέιτ με τον Ρόμαν Πολάνσκι λίγο μετά το γάμο τους / Φωτογραφία: AP

Το άγριο έγκλημα στη βίλα κοντά στο Μπέβερλι Χιλς

Στις 9 Αυγούστου του 1969, η Τέιτ δολοφονήθηκε μαζί με άλλα τέσσερα άτομα στο σπίτι που μοιραζόταν με τον Πολάνσκι, κοντά στο Μπέβερλι Χιλς από μέλη της «οικογένειας» Μάνσον, αίρεσης που είχε διαπράξει βίαια εγκλήματα και σκληρές δολοφονίες. 

Ο σκηνοθέτης βρισκόταν στην Ευρώπη για γυρίσματα, ενώ η Σάρον είχε καλέσει τέσσερις καλούς της φίλους στο σπίτι για να περάσουν μαζί το Σαββατόβραδο. 

Η εικόνα της βίλας όπου έγινε το άγριο έγκλημα / Φωτογραφία: AP

Οι σκληρές εικόνες που αντίκρυσε η αστυνομία και οι εικασίες περί «σατανιστικής αίρεσης»

Το φρικτό έγκλημα έγινε αντιληπτό το πρωί της επομένης, από μία γυναίκα που έφτασε στην έπαυλη και αντίκρυσε μια σειρά από κατακρεουργημένα πτώματα μέσα σε λίμνες αίματος.

Κριστίνα Άπλγκεϊτ: Ο καρκίνος, η σκλήρυνση κατά πλάκας και η νέα καριέρα

Λίγο αργότερα, η αστυνομία ανακάλυψε την 26χρονη Τέιτ και τον τέως μνηστήρα της, κομμωτή Τζέι Σέμπριγκ, σε ένα από τα υπνοδωμάτια. Και οι δύο είχαν πεθάνει από δεκάδες χτυπήματα με μαχαίρι, ενώ θηλιές έσφιγγαν τους λαιμούς τους. Μία μαύρη κουκούλα σκέπαζε το κεφάλι του Σέμπρινγκ.

Ο Ρόμαν Πολάνσκι συντετριμμένος στην κηδεία της αγαπημένης του συζύγου / Φωτογραφία: AP

Στον τοίχο πάνω, από το πτώμα της άτυχης γυναίκας που ήταν κυριολεκτικά σφαγμένη από 16 μαχαιριές, οι δολοφόνοι είχαν γράψει με το αίμα της τη λέξη «γουρούνια».

Τα άλλα πτώματα, μεταξύ των οποίων και του συγγραφέα Βόιτεκ Φρικόφσκι, ήταν διασκορπισμένα σε ολόκληρη την έκταση της έπαυλης και, όπως προέκυψε, δολοφονήθηκαν με τρομερή αγριότητα, ενώ επιχειρούσαν να διαφύγουν. Κατόπιν έρευνας, η αστυνομία διαπίστωσε ότι οι τηλεφωνικές γραμμές της έπαυλης ήταν κομμένες, σαφής ένδειξη ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο. 

Στη νεκροψία αποδείχθηκε ότι δεν είχε προηγηθεί όργιο πριν από τη σφαγή και ότι τα θύματα δεν είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών ή αλκοόλ. Ωστόσο, ο Τύπος αναφερόταν εκτενώς στην υπόθεση ως «σατανιστική αίρεση», λόγω των ταινιών με «αποκρυφιστικό» περιεχόμενο του Ρόμαν Πολάνσκι.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top