Η καταδίκη του Αντώνη Δαγκλή για τρεις φόνους ιερόδουλων 

Το τραγικό του τέλος στις φυλακές Κορυδαλλού  

Αντώνης Δαγκλής δικαστήριο

Στις 23/1/1997 ο 23χρονος Αντώνης Δαγκλής καταδικάζεται σε 13 φορές ισόβια και κάθειρξη 25 ετών για τη δολοφονία τριών ιερόδουλων και απόπειρες δολοφονίας άλλων έξι, καθώς και για άλλα αδικήματα.

Τα θύματά του οδηγού φορτηγού στο επάγγελμα  ήταν μόνο ιερόδουλες και έδρασε τα έτη 1992 εώς 1995. Το 1989 συνελήφθη για επίθεση σε μία ομάδα αντρών με μαχαίρι στο Ζάππειο.

Αρχικά, ο Δαγκλής ήταν ύποπτος για δύο δολοφονίες αφού συνελήφθη για βιασμό και απαγωγή μίας Αγγλίδας τουρίστριας, την οποία,  όταν του είπε ότι εκδίδεται για να βρει τα χρήματα για το εισιτήριο επιστροφής, την άφησε ελεύθερη.      

Μετά τη σύλληψή του, ο Δαγκλής ομολόγησε το βιασμό, τον στραγγαλισμό και τον διαμελισμό δύο γυναικών, την πρόθεσή του να δολοφονήσει άλλες έξι γυναίκες, και την ληστεία όλων των οκτώ γυναικών.[  Αργότερα ομολόγησε το διαμελισμό δύο γυναικών, με ένα πριόνι. 

Στη συνέχεια  ομολόγησε τον φόνο ακόμη μίας ιερόδουλης, της οποίας το διαμελισμένο σώμα βρέθηκε σε έναν κάδο το 1992.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του, ο Δαγκλής είπε στο δικαστήριο: «Μισούσα όλες τις ιερόδουλες και συνεχίζω να τις μισώ. Πήγαινα να τις δω για σεξ αλλά ξαφνικά άλλες εικόνες έρχονταν στο μυαλό μου. Άκουγα φωνές οι οποίες με διέταζαν να σκοτώνω. Μία φορά σκέφτηκα να πνίξω τη μνηστή μου, αλλά συγκράτησα τον εαυτό μου».  

Ο Αντώνης Δαγκλής αυτοκτόνησε στις 2 Αυγούστου του 1997. Βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί 33 του Ψυχιατρικού Καταστήματος των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού, με τον συγκρατούμενό του, Γ. Μακρίδη, να έχει αυτοκτονήσει και εκείνος.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top