Spice Girls: Αυτό είναι το τραγούδι που τις απογείωσε - Το θυμάσαι;

Έχει πουλήσει πάνω από 7 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως

Δες αξέχαστα στιγμιότυπα από εμφανίσεις των Spice Girls (φώτο AP)

 

Το 1994, στον αντίποδα των πολλών boybands που γνώριζαν επιτυχία στα μουσικά charts του πλανήτη, οι δαιμόνιοι μάνατζερ, Bob και Chris Herbert της Heart Management, αποφάσισαν να φτιάξουν ένα πενταμελές γυναικείο γκρουπ.

Victoria Adams, η Melanie Brown, η Emma Bunton, η Melanie Chisholm και η Geri Halliwell.

Aπό τα αριστερά προς τα δεξιά: Η Melanie Brow, η Emma Bunton,  η Melanie Chisholm, η Geri Halliwell και η Victoria Beckham

Brooklyn Beckham: Το απίστευτο τρολάρισμα στη μητέρα του, Victoria

Δύο χρονιά μετά από πολλές θυσίες, πρόβες, μαθήματα φωνητικής και χορού οι Spice Girls, σαν σήμερα το καλοκαίρι του 1996 κυκλοφόρησαν το… θρυλικό πλέον πρώτο τους single με τίτλο «Wannabe» και κατέκτησαν την Ποπ μουσική. Από την πατρίδα τους τη Μεγάλη Βρετανία μέχρι τις «δύσκολες» ΗΠΑ, την Ασία και την Αυστραλία, το τραγούδι αυτό -όπως και τα υπόλοιπα των… πικάντικων κοριτσιών- ακούστηκαν δυνατά, ξεπερνώντας σε δημοτικότητα ακόμα και τους κλασικούς Beatles.

Το εξώφυλλο του single που κυκλοφόρησε στη Βρετανία τη Δευτέρα 08 Ιουλίου 1996

To «Wannabe» έμεινε για επτά εβδομάδες στην κορυφή της Μεγάλης Βρετανίας

Τι κι αν οι στίχοι αναφέρονται στη φιλία και τον έρωτα με έναν παιδικό, αφελές τρόπο το «Wannabe» έμεινε για επτά εβδομάδες στην κορυφή της Μεγάλης Βρετανίας.

Spice Girls

Λίγους μήνες μετά στην επιτυχία του «λύγισαν» και τα αμερικανικά charts, αφού όλοι μιλούσαν για το πρωτότυπο κλιπ που έδειχνε τα πέντε κορίτσια να κάνουν άνω-κάτω ένα λονδρέζικο ξενοδοχείο, την «πιασάρικη» μουσική και τους στίχους που κολλούσαν στο μυαλό σαν… τσιχλόφουσκα!

Victoria Beckham: Πρώτη φορά εξηγεί γιατί δεν ενώθηκε με τις Spice Girls

 

To «Wannabe» των Spice Girls έκανε 7 εκ. πωλήσεις παγκοσμίως

Spice Girls

Μάλιστα, το Πανεπιστήμιο το Άμστερνταμ το 2014 ανέδειξε το συγκεκριμένο ποπ άσμα των 7 εκατομμυρίων πωλήσεων παγκοσμίως, ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια των τελευταίων 60 ετών.

Spice Girls

«Το Wannabe είτε το μισούσες είτε το λάτρευες. Ή θα έσκιζε ή θα αποτύγχανε. Τότε σκεφτήκαμε ότι δεν πειράζει κι αν αποτύχει αφού είχαμε έτοιμα κι άλλα σπουδαία ποπ τραγούδια να κυκλοφορήσουμε. Όμως σίγουρα ήταν αυτό που θέλαμε να βγάλουμε πρώτο» είχε πει η Ginger Spice, Geri Halliwell.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top