Ο Δήμος Αθηναίων τιμά τον δολοφονημένο από τρομοκράτες αστυνομικό Ν. Σάββα

Σχεδόν 11 χρόνια από τη δολοφονία του

Μνημόσυνο στο σημείο δολοφονίας του Νεκτάριου Σάββα

Ήταν 17 Ιουνίου 2009 όταν ο 41χρονος αρχιφύλακας Νεκτάριος Σάββας, που εκτελούσε υπηρεσία στο πλαίσιο του προγράμματος προστασίας μαρτύρων στα Πατήσια, έπεσε νεκρός από τα πυρά τριών ατόμων που προσέγγισαν το υπηρεσιακό όχημα στο οποίο επέβαινε και τον πυροβόλησαν πολλές φορές από κοντινή απόσταση.

Την ευθύνη είχε αναλάβει με προκήρυξη η τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών».

Το όνομα του αρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα θα δοθεί σε τμήμα της οδού Λάμπρου Πορφύρα στα Πατήσια, στην περιοχή όπου πριν από 11 χρόνια έγινε η τρομοκρατική επίθεση.

Η απόφαση ελήφθη τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, με την παρουσία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Γρηγόρη Γερακαράκου και άλλων συναδέλφων του αδικοχαμένου αστυνομικού.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης στην παρέμβαση του στην διάρκεια της συνεδρίασης, τόνισε -μεταξύ άλλων- τα εξής:

«Η σημερινή απόφαση δεν είναι απλώς μια οφειλόμενη τιμή σε ένα αδικοχαμένο θύμα της τρομοκρατίας, σε έναν άνθρωπο ο οποίος έπεσε στο καθήκον. Είναι και ένα πάρα πολύ ισχυρό μήνυμα το οποίο στέλνει το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας κατά της τυφλής βίας και του μίσους απ΄όπου κι αν προέρχεται. Ένα μήνυμα το οποίο έχει πολύ μεγάλη ανάγκη αυτή η πόλη από τους εκπροσώπους της στο Δημοτικό Συμβούλιο, πέρα από κόμματα και κάθε λογής διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος. Ο δρόμος που παίρνει το όνομα του Νεκτάριου Σάββα θα είναι ένας δρόμος μνήμης, τιμής αλλά και μια διαρκής υπόμνηση για το «ποτέ ξανά».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top