Καρολίνα του Μονακό: Η πολυτάραχη ζωή και οι τρεις γάμοι

Σήμερα γίνεται 67 ετών και παραμένει εντυπωσιακή

Λαμπρός γάμος για την κόρη της πριγκίπισσας Καρολίνας του Μονακό (2019) / βίντεο ΑΝΤ1

Η Καρολίνα του Μονακό (Caroline Louise Marguerite), η οποία γεννήθηκε σαν σήμερα στις 23 Ιανουαρίου του 1957, είναι η πρώτη κόρη του πρίγκηπα Ρενιέ III και της Αμερικανίδας ηθοποιού Γκρέις Κέλι.

Grace Kelly: H ζωή της πριγκίπισσας με το άδοξο τέλος-Τα σενάρια συνομωσίας

Σύμφωνα με τους «λαϊκούς μύθους», η Καρολίν ήρθε στη ζωή για να ενσαρκώσει μια ιστορία αγάπης που έκανε όλο τον πλανήτη να ονειρεύεται. Φωτογράφοι, επίσημες εμφανίσεις και πρωτόκολλα ήταν το απόλυτο background μέσα στο οποίο μεγάλωσε η Καρολίνα, παρόλο που δεν ήταν προορισμένη να γίνει πριγκίπισσα στο κρατίδιο, αν και το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας.

Ωστόσο, ποτέ δεν υπέφερε από ζήλια για τον αδελφό της Αλβέρτο που ανέλαβε τον θρόνο. 

Η Πριγκίπισσα Καρολίνα, με τον αδερφό της Πρίγκιπα Αλβέρτο και τη γυναίκα του Σαρλέν / Φωτογραφία: AP

Οι σπουδές στο Παρίσι, η χρυσή νεότητα και ο πρώτος γάμος

Η ελευθερία της απέναντι στον θρόνο χάρισε στην Καρολίνα μια χρυσή νεότητα την οποία γλέντησε στο Παρίσι.

Την ημέρα ήταν μια ήσυχη φοιτήτρια που σπούδαζε Φιλοσοφία και το βράδυ διασκέδαζε με σαμπάνια στα νυχτερινά κέντρα του Παρισιού. Εκείνη την εποχή γνώρισε και τον πρώτο της σύζυγο, Philippe Junot,  γνωστή προσωπικότητα του τζετ σετ και 17 χρόνια μεγαλύτερό της.

Παντρεύτηκαν το 1979, αλλά πήραν διαζύγιο δύο χρόνια αργότερα.

Η Πριγκίπισσα Καρολίνα σε ηλικία 20 ετών / Φωτογραφία: AP

Οι σκοτεινές στιγμές, η επιστροφή στο Μονακό και ο δεύτερος γάμος

Μετά την αποτυχία του πρώτου της γάμου, η Καρολίνα του Μονακό αντιμετώπισε το πιο σκληρό πράγμα στη ζωή της: η μητέρα της πέθανε σε αυτοκινητικό δυστύχημα, στις 14 Σεπτεμβρίου 1982.

Το δράμα που συγκλόνισε το Μονακό, αλλά και τον κόσμο ολόκληρο, έκανε την Καρολίνα πυλώνα της βασιλικής οικογένειας. Η Καρολίνα στήριξε τον πατέρα της στην κηδεία της Γκρέις Κέλι, καθώς και στις δημόσιες τελετές που ακολούθησαν. Γίνεται, έτσι, η «Πρώτη Κυρία».

Παρά τις ευθύνες, όμως, αντιμετώπισε τον νέο ρόλο της με αυτοπεποίθηση, χάρη στον νέο έρωτα με τον Στέφανο Κασιράγκι, γιο μιας οικογένειας βαθύπλουτων Ιταλών εργολάβων. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1983 και έκανε τρία παιδιά, τον Αντρέα, τη Σαρλότ και τον Πιερ. Το Μονακό μπαίνει σε μια νέα, ευτυχισμένη εποχή, αλλά όχι για πολύ, καθώς το 1990 ο Κασιράγκι σκοτώνεται σε δυστύχημα.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Οι «θεωρίες συνωμοσίας» για τον θάνατό της

Η Καρολίνα με τον αγαπημένο της σύζυγο Στέφανο Κασιράγκι / Φωτογραφία: AP

Η «εξορία» από το Μονακό και ο τρίτος γάμος

Συντετριμμένη, η πριγκίπισσα εγκαταλείπει το Μονακό με στόχο να ξαναρχίσει τη ζωή της από την αρχή και να διαφυλάξει τα παιδιά της από τα media.

Έτσι, εγκαθίσταται στο Saint-Rémy-de-Provence, στην Κυανή Ακτή της Γαλλίας, με τη  μακρά περίοδο εξορία να αποδεικνύεται χρήσιμη, καθώς εκεί η Καρολίνα συναντά τον Ernst August του Ανόβερο, εξάδελφο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Μαζί του η Καρολίνα ανακαλύπτει εκ νέου τη χαρά της μητρότητας και φέρνει στον κόσμο την Αλεξάνδρα, το 1999. Αλλά ο γάμος της τελειώνει το 2009, ενώ στο μεταξύ η πριγκίπισσα χάνει τον πατέρα της πρίγκιπα Ρενιέ το 2005.

Παραμένει, πάντως, στο τιμόνι της οικογένειας, ώσπου ο αδελφός της παντρεύεται τη Σαρλέν και αναλαμβάνει τα ηνία του πριγκιπάτου.

Η Καρολίνα με την κόρη της Σαρλότ Κασιράγκι / Φωτογραφία: AP

Η ώριμη ομορφιά της και το φιλανθρωπικό της έργο

Σήμερα η Καρολίνα είναι 63ετών, με χαμένα τα σημάδια της μυθικής ομορφιάς της, αφού αρνήθηκε κάθε επέμβαση. Ασχολείται με φιλανθρωπίες, τα παιδιά της και τα τέσσερα εγγόνια της.

Διατηρεί μια εντυπωσιακή εικόνα, καθώς η ομορφιά της παραμένει απαράμιλλη και έχει αρνηθεί κατηγορηματικά να κάνει αισθητικές επεμβάσεις και αποτελεί, ακόμα, είδωλο της μόδας. Θεωρείται μία από τις πιο κομψές παρουσίες ανάμεσα στις βασιλικές οικογένειες, καθώς διατηρεί τη φινέτσα και την κομψότητα της σε όλες τις εμφανίσεις της.

Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ έσκυψε το κεφάλι στην πριγκίπισσα Νταϊάνα

Η Καρολίνα παραμένει εντυπωσιακή μέχρι σήμερα / Φωτογραφία: AP

Μερικές από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις με τις οποίες έχει αναμιχθεί είναι ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος των Φίλων Παιδιών, το Ίδρυμα Πριγκίπισσα Γκρέις, το Ίδρυμα Πρίγκιπας Πιερ, η οργάνωση Πιτέρ λε Μαρσάν και την Γιούνισεφ.

Επίσης, έχει υπό την προστασία της το Διεθνές Σχολείο του Παρισιού, τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο, τα οποία έχει ιδρύσει, την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Μόντε Κάρλο, τον Σύνδεσμο Οδηγών και Προσκόπων του Μονακό, την Λέσχη Κήπου του Μονακό και το Φεστιβάλ Τεχνών Άνοιξης.

Η εντυπωσιακή πριγκίπισσα παραμένει σύμβολο της μόδας στα 63 της χρόνια. Φωτογραφία: associated press

Η δικαστική διαμάχη με τους δημοσιογράφους

Η Καρολίνα είχε μια κακή σχέση με τα μέσα ενημέρωσης και τους παπαράτσι από τα νεανικά της χρόνια, όταν υποστήριζε ότι δεν μπορούσε να ζήσει μια φυσιολογική φοιτητική ζωή.

Στις 24 Ιουνίου του 2004 αναγκάστηκε να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον της Γερμανίας, για παραβίαση της ιδιωτικής της ζωής, σύμφωνα με το άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η υπόθεση αφορούσε στη δημοσίευση φωτογραφιών της από την Παραλιακή Λέσχη του Μόντε Κάρλο. Παρότι η Καρολίνα αρχικά δικαιώθηκε, στον δεύτερο γύρο των ακροάσεων οι καταθέσεις πέντε Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων υπέρ των παπαράτσι, οδήγησαν στο να χάσει την υπόθεση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top