Η γυναίκα που λύγιζε σίδερα με τα... δόντια!

Η διάσημη Joan Rhodes και τα κατορθώματά της

Joan Rhodes

Αυτή η φωτογραφία στην οποία μια γυναίκα επιδεικνύει μπροστά σε τρεις άνδρες τη δύναμη και την αντοχή της, κάμπτοντας μια σιδερένια βέργα με τα χέρια και τα δόντια της, τραβήχτηκε σαν σήμερα στις 5 Νοεμβρίου του 1952.

Joan Rhodes

Πρόκειται για την διάσημη perfomer Joan Rhodes, μια από τις πιο δυνατές γυναίκες όλων των εποχών. Ήταν η ίδια που το 1955 είχε σηκώσει στους ώμους της τον κωμικό Bob Hope, όταν ο δεύτερος ήταν στην Ισλανδία ψυχαγωγώντας τις αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί. Τότε εκείνος γλίστρησε από το χέρι της, χτύπησε το κεφάλι του, έσπασε τη μύτη του και τραυματίστηκε στον λαιμό. Την επόμενη μέρα εμφανίστηκε σε βρετανική τηλεοπτική εκπομπή στο Λονδίνο, αφού πρώτα επισκέφτηκε γιατρό.

Λίγα λόγια για την Joan Rhodes

Η Joan Rhodes, γεννήθηκε στις 13 Απριλίου του 1921. Έζησε μέσα στη φτώχεια και εγκαταλείφθηκε μαζί με τα αδέρφια της από τους γονείς τους. Αφού πέρασε κάποια άσχημα χρόνια μένοντας σε μια θεία της, έφυγε από το σπίτι στα 14 της.

Κοιμόταν στους δρόμους του Σόχο και μια μέρα παρατήρησε έναν επαγγελματία perfοmer που έκανε νούμερα επίδειξης μυϊκής δύναμης. Έτσι της ήρθε η ιδέα να κάνει το ίδιο.

Ξεκίνησε ως καλλιτέχνης δουλεύοντας σε καμπαρέ τις δεκαετίες του ’50 και του ΄60. Η δημοτικότητά της αυξήθηκε μετά από κάποιες τηλεοπτικές της εμφανίσεις στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Έκανε κάποιες εμφανίσεις και σε ταινίες όπως Fanny by Gaslight (1944).

Πέθανε στις 11 Ιουνίου του 2010.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top