Γιόζεφ Γκέμπελς: Το δεξί χέρι του Χίτλερ και η εμμονή του με τις γυναίκες

Ο υπουργός Προπαγάνδας λάτρευε τον Αδόλφο Χίτλερ

O Γιόζεφ Γκέμπελς o διαβόητος υπουργός Προπαγάνδας του Γ’ Ράιχ που αφιέρωσε τη ζωή του στην επίτευξη των στόχων της ναζιστικής θηριωδίας, γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 29 Οκτωβρίου του 1897.

Στενός συνεργάτης του Χίτλερ και δεινός ρήτορας ενορχήστρωσε μια από τις πιο εκτεταμένες και διαβολικές προπαγάνδες που είδε ποτέ ο κόσμος.

Ο δεινός ρήτορας Γκέμπελς

Ο δεινός ρήτορας Γκέμπελς

Ποιος ήταν όμως ο χαρακτήρας του, ποια η σχέση του με τον Χίτλερ και πόσο επηρέασε η προσωπική του ζωή την επαγγελματική του πορεία;

Ο Γκέμπελς περιγράφει μια από τις πρώτες συναντήσεις του με τον Αδόλφο Χίτλερ στο ημερολόγιό του:

Έσφιξε το χέρι μου. Σαν παλιόφιλος. Και αυτά τα μεγάλα γαλανά μάτια. Σαν αστέρια. Ήταν χαρούμενος που με έβλεπε. Είμαι στον παράδεισο. Ο άνθρωπος αυτός έχει τα πάντα για να γίνει βασιλιάς.

Στη βιογραφία του Γιόζεφ Γκέμπελς από τον έγκυρο καθηγητή Ιστορίας Πήτερ Λόνγκεριχ περιέχονται πληροφορίες από τα προσωπικά ημερολόγια του δεξιού χεριού του Χίτλερ. 

 Σε ομιλία του Γκέμπελς
Σε ομιλία του Γκέμπελς

Αυτό που γίνεται ξεκάθαρο στη βιογραφία είναι ότι η λατρεία του Γκέμπελς προς τον Χίτλερ δεν είχε καμία ανταπόκριση. Ο αγαπημένος του Ναζί αρχηγός είχε πάθος για την Μάγδα.

Ο καζανόβας Γκέμπελς

Λόγω κάποια δυσμορφίας στο πόδι, ο Γκέμπελς κούτσαινε. Προσπαθούσε όμως να το αναπληρώσει με τη φιλοδοξία, την εξυπνάδα και τη σαγήνη του. Είχε επίσης ακόρεστη επιθυμία για σεξ, κάτι το οποίο αποκαλύπτεται από νωρίς στα απομνημονεύματα του. Ήδη από τα 13 ένιωσε να έλκεται από μεγαλύτερες γυναίκες και μέχρι να τελειώσει το σχολείο είχε ήδη την πρώτη του κοπέλα. Οι γυναίκες που θέλησε πολλές, αλλά το περίεργο ήταν πως και εκείνες τον θέλησαν, αν και ήταν ένας άνδρας που δεν είχε εντυπωσιακή εμφάνιση. ...

Ο Ναζί πολιτικός, όπως αναφέρεται στο βιβλίο, ήταν παθολογικός ναρκισσιστής και έτσι αποζητούσε απεγνωσμένα την επιβεβαίωση των γύρω του.

To 1931 παντρεύτηκε με κουμπάρο το Χίτλερ τη μεγαλοαστή Μάγδα Κβαντ, της οποίας ο πατριός (και σύμφωνα με νεότερα στοιχεία ενδεχομένως και βιολογικός πατέρας) ήταν Εβραίος μεγαλοεπιχειρηματίας, που αργότερα πέθανε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης χωρίς να τον βοηθήσει η ίδια.

Οικογένεια Γκέμπελς
Η οικογένεια Γκέμπελς

Η Μάγδα Γκέμπελς θα γινόταν η άτυπη “πρώτη κυρία” του Γ’ Ράιχ, ενώ η πολύτεκνη οικογένεια του ζεύγους θα γινόταν το πρότυπο “άριας” οικογενειακής θαλπωρής.

Η πραγματικότητα όμως ήταν άλλη καθώς ο Γκέμπελς είχε συνάψει πολλές εξωσυζυγικές σχέσεις. Μια από αυτές ήταν με την Τσέχα ηθοποιό Λίντα Μάροβα.

Για να μην χάσει τον άντρα της, η Μάγδα πρότεινε να δημιουργήσουν ένα ερωτικό τρίγωνο. Ήταν έτοιμη να μοιραστεί τον σύζυγό της με  μια άλλη και κατά πολύ νεώτερή της γυναίκα. Δεν άντεξε όμως και το 1938, παραπονέθηκε στον Χίτλερ για τις απιστίες του Γκέμπελς και ο Φύρερ έδιωξε την Μπαρόβα από τη Γερμανία.

Η Λίντα Μάροβα

Η Λίντα Μάροβα

Την 1η Μαΐου του 1945, μία μέρα μετά την αυτοκτονία του Χίτλερ, ήρθε η σειρά της οικογένειας Γκέμπελς. Η Μάγδα είχε πάρει την απόφαση ότι κανείς δεν θα έμενε ζωντανός. 

Έδωσε στα παιδιά της να πιουν δηλητήριο και όταν ξεψύχησαν, ακολούθησε τον άντρα της έξω απ’ το καταφύγιο. Ο Γκέμπελς την πυροβόλησε και μετά αυτοκτόνησε. Την επόμενη μέρα, οι Σοβιετικοί βρήκαν τα πτώματά τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top