Τιτανικός: Η πραγματική ιστορία αγάπης του Ισιντόρ και της Ροζαλίας

Σαν σήμερα βυθίστηκε ο Τιτανικός μετά από πρόσκρουση σε παγόβουνο

Τιτανικός: Η σανίδα που «έσωσε» τη Ρόουζ πουλήθηκε για 718.750 δολάρια / βίντεο ΕΡΤ

Στις 14 Απριλίου του 1912 και ώρα 23:40, το βρετανικό επιβατηγό υπερωκεάνιο «Τιτανικός» συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο στον Ατλαντικό Ωκεανό κατά το παρθενικό ταξίδι του από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη

Αποκαλύψεις: Aπίστευτες ίντριγκες στα παρασκήνια του Τιτανικού

Το παγόβουνο έσκισε το κύτος του πλοίου, ξεκινώντας από την πλώρη, όπου κατέστρεψε και τα 5 στεγανά μέρη του πλοίου επιτρέποντας την εισροή υδάτων στο σκάφος. Το πλοίο είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε ακόμη και αν πλημμύριζαν 4 στεγανά να μπορούσε να επιπλεύσει, όχι όμως και με 5.

Δύο ώρες και σαράντα λεπτά αργότερα, στις 02:20 της 15ης Απριλίου ο Τιτανικός βυθίστηκε παρασύροντας στον θάνατο περίπου 1.500 ανθρώπους, με τους υπόλοιπους 705 επιβάτες να βρίσκονται στις σωσίβιες λέμβους και να παρακολουθούν το τραγικό γεγονός. Μία ώρα και είκοσι λεπτά αφότου βυθίστηκε ο Τιτανικός, το επιβατηγό πλοίο RMS Carpathia της Cunard έφτασε στο σημείο της βύθισης, όπου περισυνέλεξε τους επιζώντες.

Η πραγματική ιστορία αγάπης του Τιτανικού

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει δει την ταινία «Τιτανικός»  και να μην έχει ρίξει έστω και ένα δάκρυ με τη συγκινητική ιστορία αγάπης του Τζακ και της Ρόουζ.

Στην πραγματικότητα, ο Τζακ και η Ρόουζ ήταν κινηματογραφικές περσόνες. 

 Ισιντορ και τη Ροζαλία Στράους

 Ισιντορ και τη Ροζαλία Στράους

Υπάρχει, όμως, μια σκηνή στην ταινία που βασίζεται σε ένα υπαρκτό ζευγάρι! Την ώρα, λοιπόν, που το πλοίο βυθίζεται ένα ηλικιωμένο ζευγάρι εμφανίζεται αγκαλιασμένο στο κρεβάτι, αρνούμενο να εγκαταλείψει το πλοίο.

Πρόκειται για τον Ισιντόρ και τη Ροζαλία Στράους, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που ταξίδευε στην πρώτη θέση του πλοίου. Ο άντρας ήταν πρώην μέλος της βουλής των Αντιπροσώπων και ήταν συνιδιοκτήτης του διάσημου πολυκαταστήματος Macy’s.

Είχαν παντρευτεί το 1871 και ήταν μία από τις πλουσιότερες οικογένειες στο πλοίο. Το ζευγάρι επέστρεφε στις ΗΠΑ μετά από μια υπέροχη γιορτή στη Γαλλία.

Όταν το πλοίο βυθιζόταν, η Ροζαλία ως γυναίκα και επειδή ήταν επιβάτης πρώτης θέσης μπορούσε να σωθεί μπαίνοντας σε μια από τις σωστικές λέμβους. Ο Ισιντόρ, ωστόσο, έπρεπε να μείνει πίσω. Η σύζυγός του δεν ήθελε να τον αφήσει και έτσι αποφάσισε να μείνει μαζί του, κατεβαίνοντας από τη σωστική λέμβο. Ακόμα και όταν του προσφέρθηκε θέση σε βάρκα, ο άνδρας είπε όχι, δηλώνοντας πως θέλει να μείνει μαζί με τους υπόλοιπους άνδρες για να βοηθήσει.

Τελικά, ο Ισιντόρ και η Ροζαλία χάθηκαν στον βυθό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top