Αλέκος Τζανετάκος: Ο «καρπαζοεισπράκτορας» που έκανε 17 αρραβώνες

Στις περισσότερες ταινίες πήγαινε η σφαλιάρα «σύννεφο»

Ο Αλέκος Τζανετάκος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα στις 11 Απριλίου του 2010, σε ηλικία 72 ετών, ήταν ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και σεναριογράφος. Ήταν ευρύτατα γνωστός και ως «ο καρπαζοεισπράκτορας», παρατσούκλι που του έδωσε ο κόσμος για τις καρπαζιές που έτρωγε στους κινηματογραφικούς του ρόλους.

Βασίλης Αυλωνίτης: Ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα και εγκατέλειψε τη σύζυγό του

Αναδείχθηκε μέσα από δεύτερους ρόλους, πλαισιώνοντας «ιερά τέρατα» του ελληνικού σινεμά. Έπαιζε συνήθως τον «ατίθασο» και «επιπόλαιο νέο».

Σε συνέντευξή του έχει πει ο ίδιο ότι οι καρπαζιές που έτρωγε βροχή στις ταινίες ήταν αληθινές, ο σβέρκος του το ξέρει! Έτρωγε ξύλο από τις έξι το πρωί μέχρι τη μία τη νύχτα.

«Κάποτε παίζαμε στο θέατρο με τον Λάμπρο τον Κωνσταντάρα που μου είχε κουδουνίσει το μυαλό με τη χερούκλα του. Είχε μακρύ χέρι σαν παντόφλα και όταν το σήκωνε για να αμολήσει τον κεραυνό (τη σφαλιάρα), γινότανε σεισμός οκτώ Ρίχτερ και τα μάτια μου έβλεπαν αστράκια στον αέρα».

Γεωργία Βασιλειάδου: Η «ωραιότερη άσχημη» του ελληνικού κινηματογράφου

Μάλιστα, του έλεγε: «Ρε Λάμπρο, δεν μπορείς να βάζεις λιγότερη δύναμη; «Ρε Λάμπρο, μην τον χτυπάς τόσο δυνατά», του είπε κάποια στιγμή και ο Ρίζος. «Τι λες ρε κοντοστούπη, ένα και καθόλου, κωλοτούμπα, το μέρος του παίρνεις»;

 

Πηγή: Facebook Finos Film Official

Και μπορεί στο πανί η καρπαζιά να πήγαινε σύννεφο, στην προσωπική του ζωή όμως ήταν γυναικάς και καρδιοκατακτητής. Παρόλο που δεν συγκαταλέγεται στους Έλληνες ζεν πρεμιέ, είχε μεγάλη επιτυχία στις γυναίκες.

Στάθης Ψάλτης: Η πρώτη του συμμετοχή σε ταινία - Ήταν 14 χρόνων!

Όπως έχει εξομολογηθεί στην αυτοβιογραφία του: «Έμεινα κι εγώ μόνος, ανύπαντρος, ένας μοναχικός λύκος που φωνάζω τις νύχτες επάνω στις βουνοκορφές τη μοναξιά μου και τη λύπη μου. Τι έφταιξε που έμεινα μόνος και δεν παντρεύτηκα μέχρι τώρα; Μ’ έφαγε ο έρωτας, έχω κάνει δεκαεπτά αρραβώνες και κανέναν γάμο. Ίσως είναι και το κισμέτ, που λένε οι Άραβες. Είμαι, όμως, καλά, έχω φιλοσοφήσει τη μοναξιά μου και την έχω κάνει φίλη. Είμαι οικονομικά ανεξάρτητος, έχω φτιάξει μια μεγάλη περιουσία και δοξάζω τον Θεό γι’ αυτά που μου έδωσε».

Ο ηθοποιός όπως λένει οι φήμες της εποχής, είχε σχέση με τη Μάρθα Καραγιάννη και τη Σοφία Ρούμπου. Σχέσεις που δεν κατέληξαν, όμως, στα σκαλιά της εκκλησίας. 

Ο Τζανετάκος ήταν παθιασμένος με τις μηχανές και είχε πολλά μετάλλια στη συλλογή του από αγώνες ταχύτητας. Όπως είπε σε παλαιότερη συνέντευξή του, «δεν πήγαινε για πρωταθλητισμό, αλλά αγαπούσε πολύ τα αυτοκίνητα, ενώ χαρακτήριζε τη Lancia που είχε «γκόμενά» του».

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ταλαιπωρήθηκε από πολλαπλά προβλήματα υγείας, με πιο σοβαρό, ένα ανεύρυσμα στην κοιλιακή αορτή. Έφυγε από τη ζωή στις 11 Απριλίου του 2010, σε ηλικία 72 ετών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top