Louis Vuitton: To φτωχόπαιδο που έγινε σύμβολο του στυλ

Πώς ξεκίνησε την καριέρα του;

Το λογότυπο του Louis Vuitton είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα του πλανήτη. Οι πανάκριβες τσάντες των συλλογών του οίκου αποτελούν κρυφό πόθο πολλών γυναικών. Τον ίδιο πόθο είχε νιώσει και ο εμπνευστής τους που ξέφυγε από τη φτώχεια και περπάτησε 470 χλμ. ως το Παρίσι για να κυνηγήσει το όνειρό του. 

Δικαιώθηκε. Τα "μαγικά" τσαντάκια του οίκου είναι στις ντουλάπες κάθε επώνυμης που σέβεται τον εαυτό της και ποζάρει με χάρη, όταν αστράφτουν τα φλας.
 

Να μερικές από αυτές:

Miranda Kerr

Miranda Kerr

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston

Selena Gomez

Selena Gomez

Kris Jenner

Kris Jenner

Catherine Deneuve

Catherine Deneuve

Ποιο είναι όμως το πρόσωπο πίσω από το LV; 

O Louis Vuitton, o οποίος έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα πριν από 37 χρόνια, κατάγεται από ένα μικρό ορεινό χωριό της Γαλλίας. Έμελλε να αλλάξει για πάντα την ιστορία της μόδας, παρόλο που καταγόταν από την εργατική τάξη. Ο πατέρας του ήταν αγρότης και η μητέρα του έφτιαχνε καπέλα. Ο θάνατός της τον στιγμάτισε για πάντα και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία του. 

Louis Vuitton

O Louis Vuitton 

Ο πατέρας του ξαναπαντρεύτηκε και λέγεται πως η μητριά του ήταν τόσο κακιά που σε ηλικία μόλις 13 ετών αποφάσισε να φύγει από το σπίτι και να αναζητήσει την τύχη του στο Παρίσι. Έφυγε ολομόναχος με τα πόδια. Το ταξίδι του διήρκησε πάνω από δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων έκανε οποιαδήποτε δουλειά για να επιβιώσει, ενώ διέμενε όπου έβρισκε καταφύγιο. Μετά από μια διαδρομή 470 χιλιομέτρων έφτασε στο Παρίσι το 1837.

Ο έφηβος πλέον Vuitton έγινε μαθητευόμενος malletier στο εργαστήριο του επιτυχημένου κατασκευαστή κουτιών, του Monsieur Marechal. Με τα χρόνια απέκτησε μεγάλη φήμη και το 1851 η σύζυγός του Ναπολέοντα και Αυτοκράτειρα της Γαλλίας, Eugenie de Montijo,τον διόρισε ως τον προσωπικό της malletier.

Με τα χρόνια έγινε γνωστός στην ελίτ και με βαθύπλουτη πια πελατεία, αποφασίζει μετά τον γάμο του με την Clemence-Emilie Parriaux, μια δεκαεπτάχρονη καλλονή της εποχής, να ανοίξει τα φτερά του και να ανοίξει στο Παρίσι το δικό του κατάστημα. Η ταμπέλα έξω από το μαγαζί έγραφε «Πακετάρουμε με ασφάλεια τα πιο εύθραυστα αντικείμενα. Ειδικευόμαστε στη συσκευασία ειδών μόδας». 

Το 1858 o Louis Vuitton δημιουργεί ένα νέο είδος χειραποσκευής. Ήταν κατασκευασμένο από γκρι καμβά, πράγμα που καθιστούσε τις νέες χειραποσκεύες ελαφρύτερες από τα προηγούμενα μοντέλα και πιο ανθεκτικές. Οι νέες αποσκευές είχαν παραλληλόγραμμο σχήμα για να αποθηκεύονται περισσότερα πράγματα. 

Αυτή ήταν και η αρχή της λαμπρής του σόλο καριέρας. Σήμερα ο οίκος μόδας πουλά τσαντάκια -και όχι μόνο - σε όλα τα μεγέθη ενώ οι τιμές είναι απαγορευτικές για τις κοινές θνητές καθώς φτάνουν τις μερικές χιλιάδες ευρώ!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top