Αλέκος Σακελλάριος: Το περιστατικό που έκανε τη Βουγιουκλάκη έξαλλη!

Ο Αλέκος Σακελλάριος ήταν συμμαθητής με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Αλέκος Σακελλάριος

Ο Αλέκος Σακελλάριος που σαν σήμερα πριν από 105 χρόνια γεννήθηκε (7 Νοεμβρίου 1913) ήταν Έλληνας θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός, δημοσιογράφος και σκηνοθέτης. Εξαιρετικά δημοφιλής και παραγωγικός, υπήρξε από τους σημαντικότερους ανανεωτές της μεταπολεμικής νεοελληνικής κωμωδίας και από τους σημαντικότερους στιχουργούς του ελαφρού ελληνικού τραγουδιού.

Έδειξε την κλίση του προς τις τέχνες και τη συγγραφή από νεαρή ηλικία. Όταν ήταν παιδί, οργάνωνε και παρουσίαζε δικές του θεατρικές παραστάσεις και αργότερα, ως μαθητής γυμνασίου εξέδιδε μαζί με τον συμμαθητή του Τάσο Βουρνά, τη σχολική εφημερίδα «Ο μαθητής».... 

Ο Αλέκος Σακελλάριος ήταν συμμαθητής με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Με τα μαθήματα δεν τα πήγαινε και τόσο καλά και όπως έχουν αναφέρει δικοί του άνθρωποι, περνούσε τις τάξεις με το ζόρι. Ωστόσο όταν αποφοίτησε από το ιστορικό 8ο γυμνάσιο Αθηνών, όπου ήταν συμμαθητής με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, κατάφερε να μπει στη Νομική Σχολή. Αν και ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές του, δεν ασχολήθηκε ποτέ με τη δικηγορία διότι προτίμησε τη δημοσιογραφία.... 

Η πορεία του Αλέκου Σακελλάριου στον καλλιτεχνικό χώρο ξεκίνησε το 1935 με την οπερέτα «Ο βασιλιάς του χαλβά», που γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

Με τα σενάρια κινηματογραφικών ταινιών δεν είχε ασχοληθεί, μέχρι που εμφανίστηκε στο χώρο ο Φιλοποίμην Φίνος.

Η προσωπική ζωή του Σακελλάριου και ο εκνευρισμός της Βουγιουκλάκη

Ο Αλέκος Σακελλάριος έκανε τρεις γάμους και απέκτησε δύο κόρες.

Η δεύτερη σύζυγός του ήταν η ηθοποιός Νίκη Λινάρδου που υποδύθηκε μεταξύ άλλων την κακομαθημένη κόρη του βουλευτή  “Μαυρογιαλούρου” στην ταινία "Υπάρχει και φιλότιμο", το Μαρικάκι στην ταινία "Η καφετζού" και΄την Ξανθοπούλου στην ταινία "Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο". 

Όπως έχει πει για τον Σακελλάριο: "Θυμάμαι όταν είχα βγει ως χορευτριούλα στην επιθεώρηση τη δική του με κοίταζε καλοσυνάτα και μου χαμογέλαγε. Εγώ ένιωθα σιγουριά και αισθανόμουν ωραία κοντά του. Επειδή του άρεσα στην παράσταση μου έδωσε και έναν ρόλο στην ταινία "Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο".  "Μου έμαθε πάρα πολλά πράγματα, γιατί εγώ ήμουν ένα μικρό παιδάκι γιατί τότε ήταν κάτι το τρομερό να είσαι δίπλα σε μεγάλους όπως ο Τάκης Χορν και ο Βασίλης Αυλωνίτης". 

Μετά από προτροπή του Σακελλάριου η Λινάρδου ασχολήθηκε με την υποκριτική και έπαιξε σε δεκάδες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. 'Άλλαξε το όνομά της από Μπέμπη Κούλα σε Νίκη Λινάρδου και  γύρισε περισσότερες από 30 ταινίες, εκ των οποίων οι 20 ήταν του Αλέκου Σακελλάριου. Μάλιστα, λέγεται ότι ο Σακελλάριος την πλάσαρε ως τη νέα Αλίκη Βουγιουκλάκη και ήταν ο λόγος που η Βουγιουκλάκη έγινε έξαλλη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο" καθώς ο σκηνοθέτης έκανε πολλά κοντινά πλάνα στη σύζυγό του.

Ο Αλέκος Σακελλάριος, τα τελευταία χρόνια της ζωής του τα πέρασε με την τρίτη του σύζυγο, Κωνσταντίνα Βρεττού- Σακελλάριου. Έφυγε από τη ζωή στις 28 Αυγούστου του 1991. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top