Το βιβλίο του με τίτλο «Δεύτερη Ευκαιρία» παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης στο Πολεμικό Μουσείο, χθες.
Πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστά πρόσωπα ήταν εκεί, ενώ τα απρόοπτα από τη βραδιά δεν έλειψαν.
Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, η Θεοδώρα Τζάκρη, η Κυριακή Μάλαμα, η Ραλλία Χρηστίδου, ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, η Δήμητρα Λιάνη, ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο Δημοσθένης Βεργής, η Άννα Βαγενά, ο Σπύρος Μπιμπίλας και η Σοφία Βόσσου.
Εκεί ήταν και ο σύζυγος του Στέφανου Κασσελάκη, Τάιλερ Μακμπέθ, ο οποίος μάλιστα βοήθησε προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες σε παρευρισκόμενο που λιποθύμησε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάγκα στην εκπομπή «Το Πρωινό».
Κασσελάκης: «Ελπίζω να δώσετε και σε μένα μία δεύτερη ευκαιρία»
«Αυτό που λείπει από την πολιτική ζωή του τόπου είναι η αλήθεια. Αυτό προσπαθώ να μεταφέρω μέσα από τις σελίδες του βιβλίου», ανέφερε στην ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης.
Αναφερθείς στην απομάκρυνσή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι μήνες πριν από τα γεγονόταν «είχα συνειδητοποιήσει αυτό που έπρεπε να γίνει. Στις 9 Αυγούστου είχα γράψει μία επιστολή παραίτησης, γιατί ήξερα πού πήγαινε το πράγμα».
«Ήθελα να κρατηθώ ως ο άνθρωπος που μπήκε στην πολιτική ζωή της χώρας ουρανοκατέβατος, αλλά αληθινός. Ξέρετε πόσοι από το δημοσιογραφικό πολιτικό, οικονομικό, μιντιακό σύστημα προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν; Δεν πήρα ούτε ένα ευρώ […]. Το βιβλίο δεν είναι τιμωρητικό, είναι αντικειμενικό, γιατί ο χρόνος της αλήθειας δεν είναι στο μέλλον, αλλά όταν γίνεται. Δεν πρόκειται να αλλάξω και να συμβιβαστώ. Έχω πέσει πολλές φορές στη ζωή μου. Συμφωνώ με τον Αλέξη Τσίπρα που έχει πει ότι 'επιτρέπεται να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς', δεν έχεις όμως δικαίωμα να ρίξεις τον άλλο», είπε στον απολογισμό του.
«Δεν έχω πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν επίπονο αυτό που έγινε, αλλά έτσι λειτουργεί το πολιτικό σύστημα. Πρέπει να ξέρουμε πού πάμε. Μετά από ένα χρόνο λάσπης, είμαι συνειδητά στον χώρο της Αριστεράς, χωρίς να μοιράζουμε τον κόσμο σε Αριστερά και Δεξιά. Το βιβλίο το έγραψα πρώτα στα αγγλικά και έγινε μετάφραση στα ελληνικά. Στην Ελλάδα είμαστε σε ένα πολιτικό σύστημα της θολούρας. Δε σέβονται τον ελληνικό λαό όσοι ανήκουν στο πολιτικό σύστημα. Δεν τους θεωρώ πατριώτες. Ελπίζω να δώσετε και σε μένα μία δεύτερη ευκαιρία γιατί αξίζει στη χώρα μου».
Σε άλλο σημείο, είπε πως μετά τις εκλογές «δεν περίμενα να καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν περίμενα να παραιτηθεί ο Αλέξης». Σε ερώτηση για το «πώς άντεξε» με όσα συνέβησαν στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Άντλησα πίστη από τον όσιο Δαυίδ και από την γιαγιά μου. Ο δεύτερος λόγος βρίσκεται εδώ είναι ο σύζυγος μου ο Τάιλερ».
Το «ντου» της Ελένης Λουκά
Από την παρουσίαση δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, με την Ελένη Λουκά να εισβάλλει στο χώρο, φωνάζοντας κατά του Στέφανου Κασσελάκη με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.
«Δώστε μια δεύτερη ευκαιρία στη διαμαρτυρία», ήταν η αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάγκα στο Πρωινό.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.