Κασσελάκης: Δεν υπάρχει σενάριο να φύγω και να έρθει από μηχανής Θεός

Ζήτησε από την ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ να συνεργάζεται με ΚΟ ΠΑΣΟΚ και Πλεύσης Ελευθερίας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και δεν πάμε πουθενά μέχρι να αλλάξουμε τη χώρα» ανέφερε σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. 

Η ομιλία Κασσελάκη στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Η ομιλία Κασσελάκη στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ 

Όσον αφορά τον ίδιο και το μέλλον του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης έστειλε ένα σαφές μήνυμα:  «Σενάριο να αποχωρήσω για να έρθει ένας από μηχανής θεός, δεν υπάρχει. Η κοινωνία έχει ήδη αποφασίσει: η ψήφος του ελληνικού λαού την Κυριακή με ανέδειξε στον αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας και της φιλοσοφίας της. Η ίδια η Νέα Δημοκρατία με ανέδειξε ως αντίπαλό της. Και έδειξε ότι φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ. Ελάτε λοιπόν να φτιάξουμε το σύγχρονο κόμμα του μέλλοντος».

Κασσελάκης: Συνεργασίες αλλά όχι με παζάρια πολιτικών αρχηγών 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είπε μάλιστα «όχι στις διαπραγματεύσεις κορυφής και στα παζάρια πολιτικών αρχηγών» και επισήμανε ότι χρειάζεται ενότητα σε προοδευτικές ατζέντες μέσα στο Κοινοβούλιο και έξω από αυτό.

Κασσελάκης: «Προσκαλώ το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούμε σε προτάσεις νόμου»

Ο κ. Κασσελάκης παρότρυνε επίσης τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Πλεύσης Ελευθερίας να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ στην παραγωγή προτάσεων νόμου, όπως παρότρυνε και τους βουλευτές του κόμματός του να προσεγγίσουν τους συναδέλφους τους από το ΠΑΣΟΚ και την Πλεύση Ελευθερίας και να συνεργαστούν. «Αρχίστε με το κατηγορητήριο για τον Κώστα Καραμανλή που έχουμε ετοιμάσει. Δεν μπορεί αυτό το έγκλημα να παραμείνει ατιμώρητο» τόνισε. 

Για το ίδιο ζήτημα, της συνεργασίας με τις αποκαλούμενες «προοδευτικές δυνάμεις», ανέφερε επίσης: 

«Αν θεωρητικώς περισσότερα σχήματα της δημοκρατικής  παράταξης φτάσουν στο σημείο συναίνεσης τότε το τελευταίο πράγμα που θα ήταν εμπόδιο, θα ήταν η δική μου καρέκλα.  Και αν είναι προϋπόθεση να υπάρχει εκ νέου εκλογή Προέδρου από το επανιδρυμένο κόμμα, από τον μεγαλύτερο προοδευτικό χώρο, τότε με ταπεινοφροσύνη και αίσθημα ευθύνης, θα ανταποκριθώ σε αυτή την προϋπόθεση και θα θέσω εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία. Διότι όντως συμφωνώ, ότι οι ηγεσίες πρέπει πάντα να έχουν τη σφραγίδα της βάσης. Και η βάση μας είναι μεγαλύτερη από την δεξιά-ακροδεξιά που μας κυβερνούν».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top