Γεωργιάδης: «50 φορές με πήρε ο Καλλιάνος. Δεν είχε διακριτική μεταχείριση»

Διαψεύδει ότι ζήτησε «ειδική μεταχείριση» για τον πατέρα του ο Καλλιάνος

Νέα αναφορά έκανε στην υπόθεση του πατέρα του βουλευτή της ΝΔ και γνωστού μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. 

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε σχετικά με τη νοσηλεία του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου στον νοσοκομείο «Αττικόν» αλλά και στο φακελάκι των 500 ευρώ που κατήγγειλε ότι έδωσε η οικογένεια του βουλευτή της ΝΔ στον θεράποντα γιατρό.

Καλλιάνος εναντίον γιατρών για τον θάνατο του πατέρα του

«Θερμά συλλυπητήρια, ένας άνθρωπος έφυγε, ένας πατέρας έφυγε. Έχει κατατεθεί μήνυση εναντίον του γιατρού για το φακελάκι, η καταγγελία έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης», είπε αρχικά ο υπουργός Υγείας υππενθυμίζοντας ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ. «Ο κ. Καλλιάνος είναι Βουλευτής και είναι φίλος μου. Δεν πήρε κρεβάτι ΜΕΘ ο πατέρας του διότι δεν προβλεπόταν. Διακριτική μεταχείριση υπέρ του πατρός Καλλιάνου δεν υπήρξε. Άρα, είναι η πιο καταφανής απόδειξη ότι δεν υπάρχουν στο ΕΣΥ πολίτες δύο κατηγοριών. Όσες φορές και να με πάρει κάποιος για να πάει σε κρεβάτι εντατικής θεραπείας, όποιος και να είναι, το λέω να ακουστεί, εγώ ο Άδωνις Γεωργιάδης ως Υπουργός Υγείας δεν παρεμβαίνω. Γιατί δεν παρεμβαίνω; Διότι, υπάρχει ένα διαφανές ηλεκτρονικό σύστημα. Οι μόνοι που μπορούν να κατεθάσουν αίτημα για κρεβάτι πάνω στο σύστημα είναι οι ίδιοι οι γιατροί με συγκεκριμένα ιατρικά κριτήρια. Τα κριτήρια για τη διαχείριση των μονάδων εντατικής θεραπείας είναι δημοσιευμένα, εδράζονται σε μια απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και είναι μια σειρά, 4-5 κριτήρια στη σειρά», ανέφερε.

«Εννοείται ότι με πήρε τηλέφωνο ο κ. Καλλιάνος. 50 φορές μιλήσαμε. Κάθε μέρα με παίρνουν τηλέφωνο 300 άνθρωποι χωρίς υπέρβολή. Το τηλέφωνό μου είναι στο διαδίκτυο», τόνισε ο υπουργός. 

Με τις δηλώσεις του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Γεωργιάδης θέλησε για άλλη μία φορά να υπερασπιστεί τους γιατρούς του ΕΣΥ και το έργο που επιτελούν. «Υπερασπίζομαι την τιμή και την υπόληψη των ιατρών του ΕΣΥ. Δε θα σπιλώσουμε την τιμή και τη φήμη τους, λόγω ενός περιστατικού. Πρέπει να βάλουμε ένα όριο, αυτοί οι άνθρωποι σώζουν ζωές».

Καλλιάνος: Θα κινηθεί νομικά για τον θάνατο του πατέρα του

Γιάννης Καλλιάνος: «Δε ζήτησα καμία ιδιαίτερη μεταχείριση για τον πατέρα μου»

Μάλιστα, άμεσα ήρθε εκ νέου απάντηση του βουλευτή Γιάννη Καλλιάνου, στην οποία διευκρινίζει πως δε ζήτησε ιδιαίτερη μεταχείριση κατά τη νοσηλεία του πατέρα του. 

«Δε ζήτησα καμία ιδιαίτερη μεταχείριση για τον πατέρα μου», υπογραμμίζει ο Γιάννης Καλλιάνος, δίνοντας απάντηση προς πολλές κατευθύνσεις μέσα από την εκπομπή «Το Πρωινό», αφού και ο εντατικολόγος του «Αττικόν» έκανε λόγο για «ιδιαίτερη μεταχείριση».

Eπανήλθε ο Καλλιάνος με βολές κατά γιατρών στο θέμα του πατέρα του  

«Ζήτησα ό,τι θα χρειαζόταν για τον καθένα», είπε και πρόσθεσε «Έπεφτε πολύ το οξυγόνο του, δεν ήθελαν να διασωληνωθει αλλά να μπει σε ΜΑΦ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top