Καλλιάνος εναντίον γιατρών για τον θάνατο του πατέρα του

Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής

Αποφασισμένος να μάθει τι συνέβη με τον θάνατο του πατέρα του δηλώνει ο βουλευτής Γιάννης Καλλιάνος ο οποίος προχώρησε σε μία σκληρή δήλωση αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «θα γίνει ο εφιάλτης τους».

Η πρώτη απάντηση ήρθε από γιατρό του «Αττικόν», καθηγητή αγγειοχειρουργικής στην οποία αναφέρει τι συνέβη με τη νοσηλεία του πατέρα του βουλευτή. 

Γιάννης Καλλιάνος: «Θα γίνω ο εφιάλτης τους» - Τι απαντά ο γιατρός

Καλλιάνος εναντίον γιατρών για τον θάνατο του πατέρα του

«Θα γίνω ο εφιάλτης του για να μάθουν. Το ύφος αυτό, την έπαρση, την ημιμάθεια... να μη χρησιμοποιήσουν σε εισαγωγικά και σε άλλους ασθενείς και να έχουν την ίδια τύχη», είναι η δήλωση του Γιάννη Καλλιάνου που δείχνει τις επόμενες κινήσεις του. Θα εξαντλήσει κάθε μέσο, και κυρίως νομικό, προκειμένου να διερευνηθεί τι συνέβη με τον πατέρα του στο «Αττικόν», μέχρι και την ημέρα που έχασε τη ζωή του.

Επιμένει στην καταγγελία του ότι οι γιατροι έκαναν λάθος χειρισμούς. «Αν τον διασωληνώναμε χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, είναι μία πράξη εσφαλμένη ιατρικά», απαντά ο καθηγητής αγγειοχειρουργικης του Νοσοκομείου μέσω των δικηγόρων του. 

Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής στον Γιάννη Καλλιάνο

«Η εισαγωγή στη ΜΕΘ μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής Βουλευτού, θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση».

Σε εξέλιξη ΕΔΕ για τον θάνατο του Δημήτρη Καλλιάνου 

Η ένορκη διοικητική εξέταση που έχει διαταχθεί για τις καταγγελίες του κ. Καλλιάνου είναι σε πλήρη εξέλιξη. Ο δικηγόρος της οικογένειας του  κ. Καλλιάνου, Αλέξης Κούγιας εξηγεί στο STAR ότι αν έχουν γίνει λάθη, έχει διαπραχθεί το αδίκημα  της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Σύζυγος Καλλιάνου στο STAR: «Μας έλεγαν ότι οι εξετάσεις είναι καλές»

«Έχω ζητήσει τον ιατρικό φάκελο. Μόλις τον πάρω στα χέρια μου, μαζί με τους επιστήμονες συνεργάτες μου, τεχνικούς συμβούλους, ιατροδικαστές και αγγειολόγους θα πουν αυτοί τι ακριβώς έχει συμβεί. Αν έχουν γίνει λάθη, πρόκειται περί μιας ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Εάν δεν έχουν γίνει λάθη, έχω το θάρρος να πω σε αυτούς ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι». 

«Οι γιατροί έδωσαν αγώνα και μάχη» 

«Μαζί με συναδέλφους του, όπως πνευμονολόγο, νεφρολόγο, λοιμωξιολόγο και εντατικολόγο πήραν την απόφαση όταν υπήρχε λόγος σοβαρός να γίνει εισαγωγή στη ΜΕΘ. Οι γιατροί έδωσαν αγώνα και μάχη. Ότι μπορούσε να γίνει ιατρικώς και ανθρωπίνως έγινε. Δεν υπήρχε πρόθεση να μείνει κάτι κρυφό», λέει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος του καθηγητή αγγειοχειρουργικής. 

 

Καλλιάνος: Θα κινηθεί νομικά για τον θάνατο του πατέρα του

«Την απόφαση για το ποιοι αρμόδιοι θα μπούνε φυλακή, δεν την παίρνουν βουλευτές»

Θέση στην υπόθεση πήρε η Επαγγελματική Ένωση Αγγειοχειρουργών Ελλάδας . «Την απόφαση για το ποιοι «αρμόδιοι θα μπούνε στη φυλακή» δεν την παίρνουν πολιτικοί, βουλευτές ή παριστάμενοι στα τηλεοπτικά παράθυρα, αλλά είναι αποκλειστικό προνόμιο της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Ο βουλευτής θα αποχαιρετίσει αύριο το απόγευμα τον πατέρα του στο Δρέπανο Αργολίδας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top