Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει συμφωνία με Ουκρανία για αμυντικό εξοπλισμό

Ερωτήματα μετά την ανάρτηση του Ζελένσκι 

Αίσθηση και ερωτήματα προκάλεσε η ανάρτηση του Ουκρανού Προέδρου, αμέσως μετά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Ο Ζελένσκι μίλησε για «συμφωνίες» που κλείδωσαν στην πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οδησσό και για αμυντική συνεργασία Ελλάδος - Ουκρανίας στον τομέα της αεράμυνας. «Δεν υπάρχει deal για αμυντικό εξοπλισμό»  απαντά η κυβέρνηση. Εξηγήσεις ζητά η αντιπολίτευση. 

 

Ερωτήματα μετά την ανάρτηση Ζελένσκι 

Στις 6 Μαρτίου Κ.Μητσοτάκης και Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντώνται στην Οδησσό.

«Μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό για την εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία, καθώς και για τη συνεχιζόμενη αμυντική μας συνεργασία, ιδιαίτερα όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνάς μας» ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας  
 
Σήμερα, 21 Μαρτίου: ο Ουκρανός Πρόεδρος γράφει στο Twitter για συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σ' εκείνη την επίσκεψη και για συνεργασία με στόχο την ενίσχυση της Ουκρανικής αεράμυνας. 

Στη Σύνοδο Κορυφής πάντως που παρενέβη μέσω τηλεδιάσκεψης, δεν είπε κάτι για την Ελλάδα, αλλά ζήτησε ενίσχυση της αεράμυνας και του πυροβολικού από  όλα τα κράτη.  

Το ερώτημα όμως είναι; 

-Τί είδους συμφωνίες επιτεύχθηκαν τότε;

-Πώς θα συμβάλλει η Ελλάδα στην ενίσχυση της Ουκρανικής αεράμυνας; 

«Nα ενισχυθεί η Ουκρανία» είπε  γενικά ο Πρωθυπουργός στη δική του ανάρτηση. 

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Ζελένσκι

Οι απαντήσεις από κυβερνητικές πηγές   

Οι απορίες πολλές. Οι απαντήσεις συγκεχυμένες. 

Κυβερνητικές πηγές λένε ότι: 

Δεν υπάρχει συμφωνία με την Ουκρανία για αμυντικό εξοπλισμό και ότι η συμφωνία, για την οποία μιλά ο Ζελένσκι, είναι η στρατηγική συμφωνία που καλούνται να συνομολογήσουν όλα τα κράτη μέλη για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ. Συμφωνία που δεν είναι έτοιμη. 

Το ρεπορτάζ της Κ. Τσαμούρη στο Star για τα ερωτήματα για τη βοήθεια στην Ουκρανία και τις απαντήσεις από κυβερνητικές πηγές

Το ρεπορτάζ της Κ. Τσαμούρη στο Star για τα ερωτήματα για τη βοήθεια στην Ουκρανία και τις απαντήσεις από κυβερνητικές πηγές  

Ξεκαθαρίζουν επίσης ότι «δεν πειράζουμε την αεράμυνα της χώρας μας». 

Μοιραία, πάντως, η συζήτηση για την αεράμυνα... επαναφέρει στο προσκήνιο το αίτημα των Ουκρανών να τους στείλουμε τους s-300, κάτι που η Ελλάδα έχει αρνηθεί. 

Ήξερε ο Πούτιν για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ζελένσκι; 

Ένα άλλο εύλογο ερώτημα που γεννάται μετά τις σημερινές εξελίξεις, είναι μήπως ήξεραν οι Ρώσοι για τις συμφωνίες που «διαφημίζει» ο Ζελένσκι και γι' αυτό εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση ανήμερα της κοινής  επίσκεψης Μητσοτάκη -Ζελένσκι στην Οδησσό.  

Εξηγήσεις ζητά η αντιπολίτευση

Εξηγήσεις για το «αίνιγμα» Ζελένσκι ζητά η αντιπολίτευση. 

«Ποιες είναι οι συμφωνίες που προχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός μεταξύ Ελλάδος και Ουκρανίας ; Θέλουμε απαντήσεις» δήλωσε μεταξύ άλλων ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top