«Καμπανάκι» Δένδια για τα επεκτατικά σχέδια της Άγκυρας 

Τι ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας για το δεύτερο τουρκικό ελικοπτεροφόρο     

Έντονα ανήσυχος για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας εμφανίστηκε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, τονίζοντας ότι η Άγκυρα έχει μεν χαμηλώσει τους τόνους αλλά δεν έχει αλλάξει ούτε κεραία τις προκλητικές θέσεις της. Την ίδια στιγμή, Ταγίπ Ερντογάν και Έντι Ράμα συμφώνησαν να συνεργαστούν στενότερα σε στρατιωτικό επίπεδο.

«Eγώ ανησυχώ και ανησυχώ πάρα πολύ. Όταν έχω 100 εκατομμύρια δίπλα μου τα οποία διατυπώνουν ισχυρισμούς ασύμβατους με τους ισχυρισμούς του Διεθνούς Δικαίου, έστω και sotto voce, εγώ ανησυχώ» τόνισε ο κ. Δένδιας κατά την ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής το βράδυ  της Τετάρτης για τα θέματα αμυντικής πολιτικής, 

Ν. Δένδιας: Αποφυγή προκλήσεων ζήτησε από τον Γκιουλέρ 

Ο τουρκικός Τύπος και χθες επιβεβαίωσε τις ελληνικές ανησυχίες.

«Υπάρχουν ελληνικά νησιά στο Αιγαίο που έχουν εξοπλιστεί κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου» αναφέρθηκε στα ΜΜΕ της γειτονικής  χώρας.   

Δένδιας: «Η Τουρκία δεν έχει αλλάξει ούτε κεραία τις θέσεις της» 

Μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις χρειάζονται να εκσυγχρονιστούν και να μεταρρυθμιστούν, καθώς η Τουρκία συνεχίζει να εξοπλίζεται και μάλιστα πρόκειται να προμηθευτεί και δεύτερο ελικοπτεροφόρο.

Στην Αίγυπτο ο Ερντογάν μετά από 11 χρόνια: Τι κρύβεται πίσω από το «φλερτ»

«Γιατί φτιάχνεται αυτό το πλοίο; Απλώς και μόνο για να κάνει παρέλαση εντός του Βοσπόρου, ή η Τουρκία διεκδικεί την πλήρη υπεροχή και τον έλεγχο της ανατολικής Μεσογείου;  Η Τουρκία έχει χαμηλώσει τους τόνους. Έχει σταματήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό της παραβιάσεις. Αλλά δεν έχει αλλάξει τις βασικές θέσεις ούτε κατά κεραία».  

Η Αθήνα προέβη σε ρηματική διακοίνωση για τις προκλητικές τουρκικές NAVTEX που θέλουν να μας... απαγορεύσουν να κάνουμε ασκήσεις στο Αιγαίο και μάλιστα θέτουν θέματα κυριαρχίας και ασφάλειας στη ναυσιπλοία.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top