Δένδιας από τη Θράκη: «Θόλος» antidrone στην Ελλάδα

Σε αναμονή και της επιστολής των ΗΠΑ για τα F-35

Από την Ξάνθη, ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας που επισκέφθηκε το Δ’ Σώμα Στρατού  προανήγγειλε μια σημαντική εξέλιξη για τις Ένοπλες Δυνάμεις, τη δημιουργία  συστήματος αντι – drone, στα πρότυπα αυτού που διαθέτει το Ισραήλ.

Eλληνικό το μοναδικό στον κόσμο drone που εκτοξεύει ρουκέτες

«Θα ήθελα να σας πω ότι υπάρχει πρόβλεψη δημιουργίας ενός θόλου antidrone για τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας. Δηλαδή των μέσων αυτών που θα επιτρέπουν στις Ένοπλες Δυνάμεις μας να επιχειρούν προστατευμένες από την απειλή των drones.

Το σήμα της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας στην οποία ως δόκιμος αξιωματικός είχα κάνει ασκήσεις πολύ-πολύ παλιά, αναγράφει «υπό σκιή» και η απάντηση του Λεωνίδα στην απειλή των Περσών στις Θερμοπύλες, νομίζω ότι μπορεί να ισχύσει απολύτως σε αυτή την περίπτωση.

Πρόθεσή μας είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας στο σύγχρονο πολύπλοκο περιβάλλον να επιχειρούν υπό την κάλυψη ενός εξελιγμένου θόλου antidrone».

Ο Ν. Δένδιας στην τελετή παράδοσης - παραλαβής Διοικητή στο Δ΄ Σώμα Στρατού

Ο Ν. Δένδιας στην τελετή παράδοσης - παραλαβής Διοικητή στο Δ΄ Σώμα Στρατού 

F-35 και μεγάλο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ελλάδα

Φαίνεται πως λίγες ημέρες, αν όχι ώρες, μας χωρίζουν από την επίσημη επιστολή που θα στείλει το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών στο Κογκρέσο με την οποία οι ΗΠΑ θα ζητούν η Ελλάδα όχι μόνο να αποκτήσει τα μαχητικά πέμπτης γενιάς F-35 αλλά και ένα γενναιόδωρο πακέτο στρατιώτης βοήθειας. 

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star στις ΗΠΑ, Δημήτρης Σουλτογιάννης, στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων, πάρα πολύ σύντομα η Αμερικανική κυβέρνηση θα στείλει την επιστολή στο Κογκρέσο δίνοντας το πράσινο φως να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έτσι ώστε η χώρα μας να πάρει τα υπερσύγχρονα μαχητικά F-35, μαχητικά που εκτός το Ισραήλ δεν έχει καμία άλλη χώρα στην περιοχή. 

Πώληση F-16 στην Τουρκία: Όρους θέλει να βάλει η Ελλάδα 

Μαζί με τα μαχητικά έρχεται και ένα μεγάλο πακέτο δωρεάν στρατιωτικής βοήθειας προς την χώρα μας. Εν συνεχεία η Ελλάδα θα λάβει το LoA (έγκριση) από τις ΗΠΑ έτσι ώστε να υπογραφεί η σύμβαση και να καθοριστούν τα χρονοδιαγράμματα πληρωμών και παράδοσης. 

Το draft του LoA σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star αναμένεται να σταλεί τη Δευτέρα στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ν. Δένδια και μετά την πάροδο δύο εβδομάδων χωρίς να υποβληθούν ενστάσεις στο Κογκρέσο, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία των ΗΠΑ καθίσταται αμετάκλητο.       

Ταυτόχρονα με την Ελλάδα όμως, ξεκλειδώνει και η διαδικασία έτσι ώστε να σταλεί η επιστολή Μπλινκεν στην Τουρκία για την πώληση και αναβάθμιση των F-16 κάτι που και αυτό αναμένεται να γίνει σύντομα μετά την έγκριση της Άγκυρας για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. 

Tην ίδια ώρα μέλη του Κογκρεσου ζητούν δικλείδες ασφαλείας έτσι ώστε η Τουρκία να μην μπορεί στο μέλλον να χρησιμοποιήσει τα μαχητικά κατα Νατοϊκών συμμάχων όπως η Ελλάδα.

.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top