Πολεμικό Ναυτικό: Από 1/1/2023 οι αιτήσεις για αποστρατεία 

Δε σχετίζονται με την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα

φρεγάτα Ύδρα

Διευκρινίσεις σχετικά με τον αριθμό του προσωπικού της φρεγάτας «Ύδρα» που αιτήθηκε αποστρατεία το πρόσφατο χρονικό διάστημα, έδωσε το Πολεμικό Ναυτικό.

Επισημαίνεται από το Πολεμικό Ναυτικό, ότι ο αριθμός του προσωπικού που αιτήθηκε αποστρατεία δεν ανταποκρίνεται στον αριθμό που αναγράφεται στα σχετικά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο και δεν μπορεί να συνδεθεί με τη συμμετοχή της μονάδας στην αποστολή «Prosperity Guardian».

Δένδιας: Η Ελλάδα στέλνει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα

Πιο συγκεκριμένα, υπογραμμίζεται από το Πολεμικό Ναυτικό, ότι ο αριθμός των 17 στελεχών που αναφέρεται σε δημοσιεύματα, αφορά σε παραιτήσεις και αιτήσεις παραιτήσεων εν εξελίξει για το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου 2023 έως σήμερα. 

Επίσης, διευκρινίζεται από το Πολεμικό Ναυτικό ότι ο συνολικός αριθμός αιτήσεων αποστρατείας στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού εντός του 2024, είναι κατά πολύ μικρότερος του αριθμού που αναφέρεται στα κοινωνικά δίκτυα.

«Τρελάθηκαν» οι Τούρκοι με την αποστολή ελληνικής φρεγάτας από τον Δένδια

Νωρίτερα για το ίδιο ζήτημα ζητούσαν εξηγήσεις η Νέα Αριστερά και ο Τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης επικαλούμενοι δημοσιεύματα για «παραιτήσεις 17 στελεχών από τη Φρεγάτα Ύδρα λόγω της επικείμενης αποστολής της στην Ερυθρά Θάλασσα».    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top