«Τρελάθηκαν» οι Τούρκοι με την αποστολή ελληνικής φρεγάτας από τον Δένδια

Για «έφοδο» της Ελλάδας και «επικίνδυνη εξέλιξη» γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ!  

Αιφνιδιάσθηκαν τα ΜΜΕ της Τουρκίας από την ανακοίνωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκου Δένδια να αποσταλεί φρεγάτα του Πολεμικού μας Ναυτικού στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας και  του Κόλπου του Άντεν προκειμένου να συμμετέχει στην πολυεθνική επιχείρηση «Prosperity Guardian». Η επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν άλλες 10 χώρες μέχρι στιγμής έχει ως στόχο την αποτροπή επιθέσεων από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης κατά εμπορικών πλοίων.

Δένδιας: Η Ελλάδα στέλνει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα

Με τον τίτλο «Η Ελλάδα θα στείλει φρεγάτα» η ηλεκτρονική έκδοση της Sabah κάνει λόγο για  «επικίνδυνη εξέλιξη στην Ερυθρά Θάλασσα» και ότι ένας - ένας εντάσσονται στον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ».     

«Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα στείλει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα. Στη δήλωσή του ο Δένδιας ανέφερε ότι η διεθνής κοινότητα αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν και είπε ότι οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία απειλούν την ανθρώπινη ζωή, τη διεθνή ασφάλεια και σταθερότητα» γράφει η Sabah.

Ερυθρά Θάλασσα: Επίθεση με drone δέχτηκε αμερικανικό πολεμικό πλοίο       

Σε «έφοδο από την Ελλάδα στην Ερυθρά Θάλασσα» αναφέρεται η ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet! «Η Ελλάδα θα ενταχθεί στον ναυτικό συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την προστασία των παγκόσμιων ναυτιλιακών στενών  στην Ερυθρά Θάλασσα από τους αντάρτες Χούτι στην Υεμένη, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας». 

«Η Ελλάδα εμπλέκεται επίσης στην κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα: Στη δήλωσή του, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι η διεθνής κοινότητα αντιμετωπίζει μείζον πρόβλημα ασφάλειας στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν και τόνισε ότι οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία απειλούν την ανθρώπινη ζωή, τη διεθνή ασφάλεια και τη σταθερότητα» αναφέρει το tgrthaber.com.

 

 Tο sirinhaber.com από την πλευρά του καταλήγει στο συμπέρασμα ότι…  «η Ελλάδα διχάστηκε», με αφορμή την ανακοίνωση του ΚΚΕ για την οποία υποστηρίζει: «Μπήκαμε σε ιμπεριαλιστικά σχέδια. Αντίδραση από το ΚΚΕ για την αποστολή φρεγατών στην Ερυθρά Θάλασσα από το Ελληνικό Ναυτικό».                                                                                                      
                                                                                                                                                                                
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top