Θεοφάνεια: Τα μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας μετά τον αγιασμό των υδάτων  

Μητσοτάκης από τα Χανιά: Στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση δυσκολιών  

Στον εορτασμό των Θεοφανείων βρέθηκε η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας σε διαφορετικές πόλεις, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκαν την Κωνσταντινούπολη.      

Στην Ελλάδα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το Ρέθυμνο, όπου παρακολούθησε τη λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό. Στη συνέχεια βρέθηκε στο Ενετικό λιμάνι για τον αγιασμό των υδάτων. 

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον εορτασμό των Θεοφανείων στο Ρέθυμνο

«“Φώτα, ολόφωτα” σήμερα και ο εορτασμός της βάφτισης του Χριστού εκφράζει διαχρονικά την ανάγκη της πνευματικής αναγέννησης του ανθρώπου, την έξοδο στο φως της αλήθειας και της αλληλεγγύης» δήλωσε μετά την τελετή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.   

Η κυρία Σακελλαροπούλου είχε μάλιστα και διάλογο με τον νεαρό Γιώργο που έπιασε τον Σταυρό, στον οποίο ευχήθηκε να είναι πάντα άξιος.   

Ο Κ. Μητσοτάκης στον Αγιασμό των υδάτων στα Χανιά 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε για τον εορτασμό των Θεοφανείων στην πατρική γη των Χανίων, όπου παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό και τη ρίψη του Σταυρού στο ιστορικό λιμάνι της πόλης.

«Οι δυσκολίες προφανώς δε λείπουν. Από τις μεγάλες γεωπολιτικές κρίσεις στη γειτονιά μας μέχρι την εισαγόμενη ακρίβεια, θα βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπισή τους» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός μετά τον αγιασμό των υδάτων στα Χανιά   

Aμέσως μετά τη ρίψη του σταυρού, ο πρωθυπουργός έκανε βόλτα στα Χανιά με τον γιο του Κωνσταντίνο. Δε χάλασε χατίρια για φωτογραφίες selfies, αλλά έκανε και... παρατηρήσεις σε ποδηλάτες.  

Μητσοτάκης: Selfies στα Χανιά μετά τον αγιασμό των Υδάτων   

Μητσοτάκης: Selfies στα Χανιά μετά τον αγιασμό των Υδάτων 

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Πειραιά   

Σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας έγινε ο εορτασμός των Θεοφανείων στον Πειραιά παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. 

Θεοφάνεια: Με λαμπρότητα ο εορτασμός σε ολόκληρη τη χώρα


Στη Δεξαμενή για τον αγιασμό των υδάτων ο νέος δήμαρχος Αθηναίων

Μετά τη Δοξολογία στον Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτου, ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας βρέθηκε στη Δεξαμενή για τον αγιασμό των υδάτων, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.  

Στον Πόρο για τον εορτασμό των Θεοφανείων ο Νίκος Χαρδαλιάς   

Στον Πόρο παραβρέθηκε για τον εορτασμό των Θεοφανείων ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς.  Ο Περιφερειάρχης Αττικής παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάστησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Πόρου και Τροιζηνίας  κ. Εφραίμ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια την τελετή Αγιασμού των Υδάτων και την κατάδυση του Σταυρού στο λιμάνι του νησιού, παρουσία του Δημάρχου Πόρου, Γεώργιου Κουτουζή. 

Δ. Κουτσούμπας: Συμπόρευση με το ΚΚΕ για να διαλυθούν τα πυκνά σκοτάδια 

«Χρόνια πολλά σε όλους και όλες . Προχωράμε μπροστά , με το λαό μας ενωμένο σε ακόμα πιο δυνατή συμπόρευση με το ΚΚΕ για να διαλυθούν τα πυκνά σκοτάδια και να φωτιστούν οι ανάγκες του λαού» ανέφερε στη δήλωσή για τα Φώτα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.   

Το μήνυμα του Δημήτρη Κουτσούμπα για τα Φώτα

Νατσιός: Το Καστελλόριζο είναι οι Θερμοπύλες του Αιγαίου

Στο ακριτικό Καστελόριζο βρέθηκε για τον εορτασμό των Θεοφανείων ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός, ο οποίος δήλωσε: 

Η δήλωση του Δ. Νατσιού από το Καστελλόριζο

Η δήλωση του Δ. Νατσιού από το Καστελλόριζο  

«Εύχομαι ο επιφανής Χριστός να αγιάζει και να φωτίζει όλες τις οικογένειες, την πατρίδα μας όλη. Για μας, το Καστελλόριζο είναι οι Θερμοπύλες του Αιγαίου».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top