Μητσοτάκης: Με ποιες προδιαγραφές θα λειτουργήσουν τα ιδιωτικά ΑΕΙ 

Αντίθετος ο Κασσελάκης – «Δε θα μπούμε εμπόδιο» λέει ο Ανδρουλάκης 

Στην πολιτική επικαιρότητα τώρα, όπου φουντώνει η κόντρα μεταξύ κομμάτων και εκκλησίας για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. Παράλληλα, η κυβέρνηση διασταυρώνει τα ξίφη της με την αξιωματική αντιπολίτευση και για το θέμα των μη κρατικών πανεπιστημίων

Μητσοτάκης: Ιστορική μεταρρύθμιση τα μη κρατικά πανεπιστήμια

«Αυστηρές προδιαγραφές στα μη κρατικά ΑΕΙ και στήριξη στα δημόσια» 

Στην τελευταία τους συνάντηση πριν από τα Χριστούγεννα, Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Δημοκρατίας συζήτησαν  για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη  να ξεκαθαρίζει ότι θα στηριχθεί η δημόσια παιδεία και ότι τα ιδιωτικά θα λειτουργούν με αυστηρούς κανόνες.  

«Οι προδιαγραφές θα είναι εξαιρετικά υψηλές.  Δεν θα επιτρέψουμε αυτή η απελευθέρωση να μετατραπεί σε μια συνηθισμένη οικονομική δραστηριότητα» διαμήνυσε ο Πρωθυπουργός. 

Δημόσια και μη κρατικά ΑΕΙ: Όσα πρέπει να ξέρετε σε 20 ερωτήσεις-απαντήσεις  

Aντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ στη ρύθμιση για τα μη κρατικά ΑΕΙ 

Ο Στέφανος Κασσελάκης, παρ' ότι απόφοιτος του ιδιωτικού μη κερδοσκοπικού Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, είπε στους δημοσιογράφους με τους οποίους συναντήθηκε σε ξενοδοχείο της Αθήνας: 

Κασσελάκης: Αντίθετος στα κρατικά ΑΕΙ

«Από την πρώτη στιγμή έχω πει ότι είμαι κατά. Σύντομα θα υπάρξει αναλυτική τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στα δημόσια Πανεπιστήμια». 

Κασσελάκης στη Γερμανού:  Ο Τσίπρας θα μπορούσε να έμενε αν το ήθελε   

Ν. Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ δε θα μπει εμπόδιο στα μη κρατικά ΑΕΙ» 

Στον αντίποδα, πράσινο φως -υπό όρους- «ανάβει» το ΠΑΣΟΚ. 

Ανδρουλάκης: Ναι υπό όρους στα μη κρατικά ΑΕΙ

Ανδρουλάκης: Ναι υπό όρους στα μη κρατικά ΑΕΙ 

«Δε θα μπούμε εμπόδιο στην ίδρυση μη κρατικού, μη κερδοσκοπικού Πανεπιστημίου. Με συγκεκριμένα κριτήρια ποιότητας βεβαίως» τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης.  

Τα Χριστούγεννα των πολιτικών αρχηγών 

Κόντρες και για τα ομόφυλα ζευγάρια 

Στο μεταξύ, φουντώνει και η κόντρα για τα ομόφυλα ζευγάρια. Η εγκύκλιος της ΔΙΣ που απορρίπτει γάμο και τεκνοθεσία «απελευθέρωσε» ορισμένους ιεράρχες που δηλώνουν αντίθετοι απέναντι σε κάθε τέτοια επιλογή. 

 «Η εκκλησία δεν πρόκειται να αναγνωρίσει κανένα γάμο ομοφύλων» δήλωσε ο  Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Πάντως, παρά τις αντιρρήσεις της Eκκλησίας, οι πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να φέρνει το νομοσχέδιο μετά τις ευρωεκλογές. 

 «Ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι δέσμευσή του είναι να προχωρήσει μέσα στην τετραετία» δήλωσε στον Σκάι , η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, η  οποία διευκρίνισε ότι «το ζήτημα τίθεται περισσότερο για τα παιδιά». 

Συνεχίζεται η κόντρα για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών

Συνεχίζεται η κόντρα για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών 

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών, ο οποίος τάχθηκε κατά της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια σχολιάζοντας αιχμηρά ότι... δεν είναι οικογένεια τα σκυλιά, ο Στ. Κασσελάκης δήλωσε: 

«Δε θα αναφερόμουν ποτέ με τέτοιο τρόπο εναντίον συνανθρώπων μου. Ευτυχώς, όμως, μεγάλες προσωπικότητες της Εκκλησίας όπως ο Πατριάρχης και ο Πάπας, είναι ανοιχτόμυαλοι και προοδευτικοί». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top