Χούλιγκανς: Μοντέλο Δένδια για Χρυσή Αυγή: Έρευνα για εγκληματική οργάνωση

Έρχονται αυτοματοποιημένες ποινές και μια Λέσχη Φιλάθλων Ανά ΠΑΕ 

Εκτός από την απόφαση για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, η κυβέρνηση θα ζητήσει από τη δικαιοσύνη να εξετάσει αν η δράση των συμμοριών χούλιγκαν παραπέμπει σε εγκληματική οργάνωση. Ο Γιώργος Ευγενίδης μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star πληροφορίες, για το τι θα πουν αύριο στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι δύο υπουργοί, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης

Οικονόμου στο Star: Θα βρούμε ποιοι καλύπτουν τους χούλιγκανς

Όπως ανέφερε, στις 12:00 της Τρίτης 12/12, οι δύο υπουργοί θα βρίσκονται στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και θα επιχειρήσουν να κάνουν κάτι που είχε γίνει και πριν από 10 χρόνια με την περίπτωση της Χρυσής Αυγής. Ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας είχε «πακετάρει» τα στοιχεία για τη δράση της Χρυσής Αυγής, ζητώντας να διερευνηθεί ως δράση εγκληματικής οργάνωσης. 

Δένδιας: Θετικό βήμα η επίσκεψη Ερντογάν αλλά δεν είμαστε αφελείς

Κάτι παρόμοιο θα κάνουν οι κ. Οικονόμου και Βρούτσης. Θα καταθέσουν μια σειρά στοιχείων μαζί τους, όπως ανακοινώσεις ομάδων, δημοσιεύματα, πρωτοσέλιδα, προφίλ, διαδικτυακές συζητήσεις κ.ο.κ. Το επιχείρημα είναι ότι υπάρχουν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτών των περιστατικών. 

O φάκελος Οικονόμου - Βρούτση για την υποκίνηση της βίας στον αθλητισμό

O φάκελος Οικονόμου - Βρούτση για την υποκίνηση της βίας στον αθλητισμό 

Στο φως βίντεο ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον 31χρονο αστυνομικό

Έρχονται αυτοματοποιημένες ποινές και μια Λέσχη Φιλάθλων ανά ΠΑΕ 

Οι παρεμβάσεις, όμως, δεν σταματούν εδώ. Ως το τέλος της εβδομάδας ο Γιάννης Βρούτσης θα ανακοινώσει κι άλλες παρεμβάσεις για την αθλητική βία.

Τα μέτρα Βρούτση για την αθλητική βία

Τα μέτρα Βρούτση για την αθλητική βία 

Για παράδειγμα, θα προβλέπονται πλέον αυτοματοποιημένες ποινές για παραβάσεις της αθλητικής νομοθεσίας, οι οποίες γίνονται οξύτερες σε περίπτωση υποτροπής. Επίσης, «ξεπαγώνει» η διάταξη για τις λέσχες οπαδών. Πλέον, θα υπάρχει μια λέσχη οπαδών ανά έμβλημα, η οποία θα υπάγεται είτε στην ΠΑΕ είτε στον Ερασιτέχνη αν η ομάδα είναι στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Και πλέον θα υπάρχει ευθύνη των ομάδων για τα μέλη των συνδέσμων τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top