ΣΥΡΙΖΑ: Φτιάχνουν κόμμα οι 11 αποχωρήσαντες – Βρήκαν και τα γραφεία

Πληροφορίες ότι θα συγκροτηθεί ΚΟ τη Δευτέρα

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τις αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ολοταχώς για τη δημιουργία νέου κόμματος προχωρούν Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης και Νάσος Ηλιόπουλος, μετά την αποχώρηση των 11 βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ

Οι 40ρηδες που αναδείχθηκαν επί Τσίπρα και βρέθηκαν εκτός ΣΥΡΙΖΑ  

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο Σαββατοκύριακο οι «6+6» θα αποφασίσουν με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο το όνομα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ από Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι διεργασίες για την ίδρυση του νέου κόμματος, τα γραφεία του οποίου φαίνεται να τα έχουν ήδη βρει. 

Μέσα στο Σαββατοκύριακο οι 11 αποχωρήσαντες θα συνεδριάσουν με κορυφαία στελέχη της ομάδας Αχτσιόγλου και της «Ομπρέλας» και θα αποφασίσουν για τους ρόλους που θα αναλάβει ο καθένας. Στη συνέχεια τη Δευτέρα αναμένεται να μεταβούν στον Πρόεδρο της Βουλής και να ζητήσουν τη συγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας. 

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει πίσω τις έδρες στη Βουλή από όσους αποχώρησαν 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συζητήσεις είναι αρκετά προχωρημένες. Ο νέος πολιτικός φορέας θα στεγαστεί σε γραφεία στον Νέο Κόσμο, ενώ όπως όλα δείχνουν πρόεδρος της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα αναλάβει ο Αλέξης Χαρίτσης. 

Χθες ο ίδιος, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ στον ΑΝΤ1, έδωσε το στίγμα της ετοιμότητας για την επόμενη μέρα. 

ΣΥΡΙΖΑ: «Η ιστορία θα τους κρίνει» - Σκληρή απάντηση στους αποχωρήσαντες

«Δε χρειάζεται βιασύνη. Θέλουμε να γίνουν βήματα σταθερά και στέρεα. Βεβαίως στη συνέχεια θα δούμε κι όλα τα πολιτικά βήματα για τη συγκρότηση και πολιτικού φορέα», είπε. 

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου και η ομάδα της - Αποχώρησε κι ο Παπαδημούλης

Στο νέο κόμμα αναμένεται να εκφραστεί όλο το φάσμα των αποχρώσεων μετά τη διάσπαση, συμπεριλαμβανομένης της Ομπρέλας του Ευκλείδη Τσακαλώτου, και της οικολογίας που εκφράζεται από το πράσινο κόμμα του Πέτρου Κόκκαλη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top