ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει πίσω τις έδρες στη Βουλή από όσους αποχώρησαν 

Τους άσκησε κριτική για άρνηση αποδοχής της νίκης του στις εσωκομματικές   

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, σχετικά με τις αποχωρήσεις στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποία και η αντίπαλός του στις εσωκομματικές εκλογές Έφη Αχτσιόγλου. Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να ζητήσει πίσω τις έδρες όσων αποχώρησαν.       

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου και η ομάδα της - Αποχώρησε κι ο Παπαδημούλης

Ο κ. Κασσελάκης παραδέχθηκε ότι «προφανώς δεν είναι μια χαρούμενη ημέρα για μένα»,  αλλά πρόσθεσε  ότι «σήμερα κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας».  Μάλιστα, κατηγόρησε τους αποχωρήσαντες  για «άρνηση αποδοχής της επιλογής της βάσης να εκλέξει εμένα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ». Ανακοίνωσε επίσης ότι η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάζει κάθε δύο εβδομάδες.   

Ο Παύλος Πολάκης ενώ προσέρχεται στη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ με μηχανή

Ο Παύλος Πολάκης ενώ προσέρχεται στη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ με μηχανή (φωτογραφία Ευρωκίνηση)   

Μητσοτάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: Είστε κόμμα Black Friday, με -50% των βουλευτών! 



Έμεινε… μισή η Πολιτική Γραμματεία λόγω αποχωρήσεων 

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μειωμένη αρκετά σε σύνθεση, αφού μέσα σε αυτήν υπήρχαν στελέχη της Ομπρέλας και των 6  συν 6  που τώρα πια δεν υπάρχουν. Εκεί έγινε και η πρώτη τοποθέτηση του κυρίου Κασσελάκη μετά τις αποχωρήσεις. Τη συνεδρίαση παρακολούθησε η πολιτική συντάκτρια  του Star Ειρήνη Σαββοπούλου η οποία  μετέδωσε τις τελευταίες πληροφορίες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.  Από τους 42 σήμερα ήταν στη συνεδρίαση 22 μέλη,  λόγω και δυο απουσιών.

Ο κύριος Κασσελάκης πάντως έστειλε ένα  σαφές μήνυμα. «Δεν είναι χαρούμενη μέρα»  είπε. Πρόσθεσε ότι κλείνει όμως ο κύκλος της εσωστρέφειας την οποία απέδωσε στο ότι  όσοι έφυγαν αρνούνταν να αποδεχθούν την εκλογή του. Και  από σήμερα το κόμμα επικεντρώνεται στην παραγωγή πολιτικού έργου, ανάχωμα στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

‘Εδειξε ότι θα εστιάζει στα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα  την αντιπολιτευτική του τακτική και ανακοίνωσε ότι η Πολιτική Γραμματεία θα είναι το πολιτικό κέντρο που θα λαμβάνει τις αποφάσεις και θα συνεδριάζει κάθε δυο εβδομάδες.

«Θα εργαζόμαστε ισότιμα σαν ορχήστρα δεν θεωρώ τον εαυτό μου πρώτο βιολί» ανέφερε και ζήτησε «να υποταχτεί το εγώ στο εμείς για να δοθούν λύσεις για τον λαό».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει πίσω τις έδρες από όσους αποχώρησαν

Η Κουμουνδούρου μέσω του Σωκράτη Φάμελλου αναμένεται να ζητήσει τις έδρες των βουλευτών που έφυγαν. Εκτός από την δέσμευση που υπάρχει στο καταστατικό  ότι οποίος φεύγει παραδίδει την έδρα, βάζουν και θέμα ότι η εκλογή τους έγινε με λίστα τον Ιούλιο. Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι από τη μέρα που αποχώρησε η Ομπρέλα έχουν φυγει συνολικά 1.000 άτομα, ενώ μόνο τις τελευταίες δυο ώρες έχουν εγγραφεί στο isyriza περίπου 130 νέα μέλη.  Τέλος δεν έλειψε και η  διάθεση για κριτική, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο  Διονύσης Τεμπονέρας προσήλθε με διάθεση να αφήσει αρκετές αιχμές.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top