ΣΥΡΙΖΑ: «Η ιστορία θα τους κρίνει» - Σκληρή απάντηση στους αποχωρήσαντες

«Υπονομευτές», τους χαρακτήρισε ο Πολάκης

«Η ιστορία θα τους κρίνει». Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δείχνει πλέον εικόνα διάλυσης. 

«Είναι δύσκολο ν’ απαντήσει κανείς στην πρώτη διάσπαση στην Ιστορία της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου που γίνεται εκτός πολιτικών οργάνων, εκτός κομματικών διαδικασιών, χωρίς πολιτικό επίδικο και χωρίς ουσιαστική διαφωνία», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου και η ομάδα της - Αποχώρησε κι ο Παπαδημούλης

«Καθώς φαίνεται, η μόνη "διαφωνία" όσων εγκατέλειψαν σήμερα το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν με λίστα τον Ιούνιο του 2023, είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου και η άρνησή τους να αποδεχθούν τη δημοκρατική ετυμηγορία των δεκάδων χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παραμένει  αναπάντητο το ερώτημα ποιοι είναι οι  λόγοι και οι επιδιώξεις που οδήγησαν στην περιφρόνηση από πλευράς τους της λαϊκής εντολής.

Η Ιστορία θα κρίνει.

Οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι η Αξιωματική Αντιπολίτευση στη Βουλή, η ισχυρή φωνή στην κοινωνία, στις μάχες που δίνονται για την ανατροπή των δεξιών και αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πιο κοντά στην κοινωνία, πιο ενωμένος, πιο δυνατός, με την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα θα εκφράσει και πάλι την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, σε πείσμα όσων απεργάζονται χρόνια τώρα ένα ελεγχόμενο δικομματισμό με ή χωρίς δεκανίκια».

Πολάκης: «Είναι υπονομευτές»

Πυρά εναντίον της Έφης Αχτσιόγλου και της ομάδας της που αποχώρησαν σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, Παύλος Πολάκης

«Όπως λέει και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι δύσκολο να πεις μια γνώμη για μία διάσπαση που γίνεται, επειδή οι ηττημένοι της δημοκρατικότατης εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας νέου προέδρου, από την επόμενη ημέρα άρχισαν να υπονομεύουν και οδήγησαν με συνειδητό και σχεδιασμένο τρόπο στην αποχώρησή τους, τώρα», είπε ο Παύλος Πολάκης, προλαβαίνοντας τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη.

«Ουσιαστικά βάζουν και αυτοί το λιθαράκι τους στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, ως κόμμα μίας χρήσης που θα περάσει όπως και τα προηγούμενα στη λήθη της ιστορίας», πρόσθεσε και κατέληξε:

Ο Κασσελάκης δείχνει την πόρτα εξόδου στην ομάδα Αχτσιόγλου

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντιπροσωπεύει και εκφράζει κοινωνικές ανάγκες και κοινωνικά στρώματα. Με το πολιτικό σχέδιο που πολύ σύντομα θα επαναδιατυπώνουμε, με την ιστορική παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα, με τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών και των στελεχών να στηρίζουν το αποτέλεσμα της εκλογής, θα διαμορφώσουμε τους όρους για σκληρή αντιπολίτευση στην νεοφιλελεύθερη κυβέρνησης Μητσοτάκη και ανατροπή του και αντικατάστασή του από μια προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ».

Νίκος Παππάς: «Έχασαν κι έφυγαν»

Καυστικό ήταν και το σχόλιο που έκανε σε πηγαδάκι στη Βουλή με τους δημοσιογράφους, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, για τις εννέα αποχωρήσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Έχασαν… και έφυγαν», είπε.

Πέτη Πέρκα: «Φαύγουμε γιατί ηττάται η Αριστερά μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ»

Από την πλευρά της η Πέτη Πέρκα, μέλος της Ομπρέλας που είχε αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ με τα υπόλοιπα μέλη μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά τις εξελίξεις:

«Δε φεύγουμε επειδή ηττήθηκαμε, φεύγουμε επειδή ηττάται η Αριστερά μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζουμε το συναρπαστικό ταξίδι στην Αριστερά. Είμαστε πολύ περήφανοι για το κόσμο της βάσης, που φεύγει για να μην χάσει την αξιοπρέπειά του, σε ένα κόμμα που μετακινείται από Αριστερά».

Όσο για το αν θα συγκροτήσουν όλοι μαζί νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα απάντησε:

«Είναι νωρίς. Προφανώς θα συγκροτηθεί ΚΟ. Δεν έχω να δηλώσω κάτι για αυτό,  είναι όλα σε εξέλιξη».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top