Οι 40ρηδες που αναδείχθηκαν επί Τσίπρα και βρέθηκαν εκτός ΣΥΡΙΖΑ  

Το προφίλ Αχτσιόγλου, Τζανακόπουλου, Χαρίτσης και Ηλιόπουλου 

Έφη Αχτσιόγλου, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης και Νάσος Ηλιόπουλος:  Η Κατερίνα Τσαμούρη σκιαγραφεί στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star το προφίλ των πιο προβεβλημένων στελεχών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και καταγράφει την πορεία τους, από την Νεολαία Συνασπισμού, μέχρι την εξουσία και τελικά... την έξοδο από το κόμμα. 
 
 

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει πίσω τις έδρες στη Βουλή από όσους αποχώρησαν 

Η «ανυπακοή» στην πράξη από την Έφη Αχτσιόγλου

Το βράδυ της εκλογικής της ήττας (22/3/2023) από τον Στέφανο Κασσελάκη, η Έφη Αχτσιόγλου ύψωνε την αριστερή της γροθιά. Δύο μήνες μετά, επέδειξε ανυπακοή στην πράξη, εκφράζοντας το 44% των ψήφων που άθροισε. 

Έφη Αχτσιόγλου: Ανυπακοή στην πράξη

Έφη Αχτσιόγλου: Ανυπακοή στην πράξη 

«Θέλω να ευχαριστήσω τα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου. Και θα την υπηρετήσω με αφοσίωση» δήλωσε η ανεξάρτητη σήμερα βουλευτής.   

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου και η ομάδα της - Αποχώρησε κι ο Παπαδημούλης

Αγώνες έδινε απ' όταν ήταν ακόμη μαθήτρια στα Γιαννιτσά. Μετά αρίστευσε στη Νομική. Πέρασε από την ευρωβουλή, ενώ ανέλαβε διευθύντρια του γραφείου του Γιώργου Κατρούγκαλου στο Υπουργείο Εργασίας και διαβουλευόταν με την τρόικα.  

Το 2016 ανέλαβε το τιμόνι του υπουργείου.  Και τον Ιούλιο, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, ήταν η πρώτη που άνοιξε την κούρσα διαδοχής για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αν και αμφιταλαντεύτηκε λόγω του βασικού της ρόλου ως μητέρα του μικρού Άρη. 

Ο «εκρηκτικός» Δημήτρης Τζανακόπουλος

Σύντροφος στη ζωή και στο κόμμα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Επίσης ηχηρό όνομα της παράταξης.  Το έντονο ταπεραμέντο του  είναι στοιχείο της κομματικής του ταυτότητας. 

Ο εκρηκτικός Δημήτρης Τζανακόπουλος

Ο εκρηκτικός Δημήτρης Τζανακόπουλος 

Δικηγόρος στο επάγγελμα, το 2005 παρέλαβε τη σκυτάλη του γραμματέα της Νεολαίας Συνασπισμού. Στο πλευρό του Α. Τσίπρα, απ' όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Το 2016 διορίστηκε υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 Αλέξης Χαρίτσης: Ο χαμηλών τόνων «τεχνοκράτης» του ΣΥΡΙΖΑ 

Με ηγετικό ρόλο στην ομάδα «6+6», ο μετριοπαθής και τεχνοκράτης Αλέξης Χαρίτσης. Γέννημα θρέμμα Καλαματιανός, μηχανικός με ειδίκευση στις ΑΠΕ,  διετέλεσε Υπουργός Εσωτερικών, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης το διάστημα 2015-2019. Μετά, ορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και παρέμεινε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020. 

Ο τεχνοκράτης Αλέξης Χαρίτσης

Ο τεχνοκράτης Αλέξης Χαρίτσης 

«Αυτό το οποίο σίγουρα μπορώ να σας πω είναι ότι ο κ. Κασσελάκης απέφυγε να μπει σε μια πιο σοβαρή προγραμματική συζήτηση, σε έναν διάλογο επί της ουσίας της πολιτικής» σχολίασε σήμερα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ    

Νάσος Ηλιόπουλος: Από τον Δήμο Αθηναίων στη «βιτρίνα» του ΣΥΡΙΖΑ 

Στη θέση του εκπροσώπου Τύπου, τον κ. Χαρίτση διαδέχθηκε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Ο «Νάσος», όπως τον αποκαλούν στα δημοσιογραφικά γραφεία, βρέθηκε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο στη Νεολαία του Συνασπισμού, στην Περιφέρεια και ύστερα στο Υπουργείο Εργασίας ως υφυπουργός. Τον Δεκέμβριο του 2018 ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της Αθήνας. Η μετάβαση από τον δήμο στην εκπροσώπηση του κόμματος έγινε ομαλά και έμεινε εκεί ως το τέλος του 2022. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top