Η ώρα των αποφάσεων για την Αχτσιόγλου – Συζητά με στελέχη της τι θα πράξει

Δύσκολες ώρες για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Σε καταλύτη εξελίξεων για τον ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται η πανελλαδική συνδιάσκεψη που έχουν από το πρωί μέλη και στελέχη που συντάσσονται με την Έφη Αχτσιόγλου. Κι αυτό γιατί σήμερα θα κριθεί αν θα μείνουν ή αν θα αποχωρήσουν από το κόμμα.

Αχτσιόγλου: Πώς απαντά στα νέα ανοίγματα Κασσελάκη  

Όπως μετέδωσε η  Ειρήνη Σαββοπούλου στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star με την Κατερίνα Τσαμούρη, εκατοντάδες στελέχη  και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου και τα ηγετικά στελέχη της ομάδας συζητούν από τις 11 το πρωί διαδικτυακά για το μέλλον τους στο κόμμα και θα «κλειδώσουν» την απόφασή τους, ακόμη και εάν αυτή δεν ανακοινωθεί σήμερα. 

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία 24ωρα από τους Γραμματείς του κόμματος, πολύ δε περισσότερο από τον Αλέξη Τσίπρα, δε φαίνεται να είχαν κάποιο καταλυτικό αποτέλεσμα στις αποφάσεις τους, ούτε βέβαια τα συνεχή ανοίγματα του Στέφανου Κασσελάκη τα οποία όμως συνοδεύτηκαν και από τον προκαταβολικό χαρακτηρισμό «αποστάτες» για όσους αποχωρήσουν.

Προβληματισμός αλλά και πιέσεις στην Έφη Αχτσιόγλου
   

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός αλλά και σφοδρές πιέσεις από τη βάση για έξοδο από το κόμμα, ενώ στις οριστικές τους αποφάσεις θα προσμετρήσει πολύ εάν συγκεντρώνουν τον «μαγικό αριθμό 10» που θα τους δώσει τη δυνατότητα να έχουν κοινοβουλευτική παρουσία, δηλαδή εάν θα βρεθούν 8 βουλευτές συν δυο της «Ομπρέλας» που έχουν ήδη ανεξαρτητοποιηθεί για να συγκροτήσουν κοινοβουλευτική ομάδα.

Λάδι στη φωτιά έριξε ο Παύλος Πολάκης 

Το ρήγμα που υπάρχει μεταξύ της νέας ηγεσίας και της ομάδας της πρώην Υπουργού Εργασίας ήρθε να μεγαλώσει το νέο χτύπημα Παύλου Πολάκη, ο οποίος επιτέθηκε με αρκετές μέρες καθυστέρηση και σε μια κρίσιμη στιγμή στη Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία έχει στηρίξει την Έφη Αχτσιόγλου.  

Μάλιστα, χρειάστηκε η «πυροσβεστική» παρέμβαση του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος επικοινώνησε και με τους δύο βουλευτές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top