Στέφανος Κασσελάκης: Διαγράφει Τσακαλώτο και Πέρκα από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Παραιτήθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή Κυρίτσης και Μηταφίδης

Στη διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Πέτης Πέρκα προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ.

New York Times για Κασσελάκη: «Ο πολιτικός-celebrity που διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο επικεφαλής της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σωκράτης Φάμελλος έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα με την οποία του γνωστοποιεί τις δύο διαγραφές.

«Με την παρούσα σας γνωστοποιώ ότι μετά τις δηλώσεις αποχώρησης από το κόμμα, οι βουλευτές Θεοπίστη Πέρκα και Ευκλείδης Τσακαλώτος τίθενται εκτός Κ.Ο»,  αναφέρει η επιστολή.

Διαγράφονται Τσακαλώτος και Πέρκα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Η επιστολή που θα έστελνε για την αποχώρηση από την ΚO του ΣΥΡΙΖΑ

Την επιστολή που θα κατέθετε σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στον Πρόεδρο της Βουλής για την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Oι εξελίξεις τον πρόλαβαν, καθώς ο Σωκράτης Φάμελλος έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα για τη διαγραφή τόσο του Ευκλείδη Τσακαλώτου όσο και της Πέτης Πέρκα. 

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Η επιστολή που θα έστελνε για την αποχώρηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Το περιεχόμενο της επιστολής που θα έστελνε για την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος / Eurkonissi

Αχτσιόγλου: Οργισμένη διάψευση ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Κασσελάκη

Η επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου:

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την απόφασή μου να αποχωρήσω από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Όπως διαβάζουμε στο Bhagavad-Gita είναι καλύτερο να υπηρετεί κάνεις το δικό του καθήκον (dharma), έστω κι ατελώς, παρά το καθήκον κάποιου άλλου, έστω και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να υπηρετήσω την υπόθεση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς εκτός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Με εκτίμηση,

Ευκλείδης Τσακαλώτος»

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή Κυρίτσης και Μηταφίδης

Οι «αναταράξεις» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα, καθώς οι πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης με δήλωσή τους παραιτήθηκαν από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε και ο Στέφανος Τζουμάκας - «Ακέφαλο σώμα ο ΣΥΡΙΖΑ»

Στη δήλωσή τους αναφέρουν ότι «με ευθύνη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη το κόμμα μας οδηγείται στον πολιτικό εκφυλισμό και τη διάλυση» και προσθέτουν:

«Με τη διχαστική ομιλία του στην ΚΕ - μνημείο πολιτικού αμοραλισμού, αυταρχικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς - κατήργησε ουσιαστικά τα εκλεγμένα όργανα του κόμματος, ακόμα και την Επιτροπή Δεοντολογίας. Με τις αμετροεπείς, προσβλητικές επιθέσεις του κατά ιδρυτικών στελεχών του κόμματος, δημιουργεί κλίμα διωγμού όσων διαφωνούν με τις χωρίς αρχές μεθοδεύσεις του».

Κασσελάκης: Είναι μια καινούργια μέρα για την παράταξή μας 

«Είναι μια καινούργια μέρα για την παράταξή μας, όπου ενωμένοι και με φρέσκιες ιδέες, φρέσκο λόγο και βαθιά κοινωνικό ανθρωπιστικό και οικολογικό πρόσημο θα πάμε μπροστά, θα ανοίξουμε το κόμμα στην κοινωνία», ανέφερε στο μεταξύ, νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά τη θυελλώδη Κεντρική Επιτροπή και τη διάσπαση του κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Κέρδη και ζημιές από τη διημερή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», σημείωσε πως «τα όργανα απέδειξαν ότι δουλεύουν, ότι μπορούν να δουλέψουν όταν υπάρχει η βάση, η οποία πάντα μπορεί να δίνει μια νομιμοποίηση στον πρόεδρό της και έτσι πρέπει». «Εγώ θα τηρήσω το καταστατικό, όπως είπα, πλήρως. Θα πάμε συντεταγμένα σε ένα μεγάλο συνέδριο, το οποίο θα είναι συμπεριληπτικό σε όλη την κοινωνία», πρόσθεσε.

ΣΥΡΙΖΑ: Δε θα γίνει δημοψήφισμα - Αποχώρησε η Ομπρέλα, έμεινε η Αχτσιόγλου

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι έχει πει πως δεν είναι υπέρ της υπερφορολόγησης, «όπως επίσης εγώ δεν πιστεύω ότι η δικιά μας Αριστερά πρέπει να ντρέπεται για την έπαρση της σημαίας. Άρα έτσι προχωράμε. Προχωράμε με μια σύγχρονη πατριωτική Αριστερά και θα ανοίξουμε το κόμμα σε πολλά μέλη, θα είστε ευπρόσδεκτοι όσοι μας ακούτε, να συνεισφέρετε», συμπλήρωσε επισημαίνοντας ότι «η σοφία του ελληνικού λαού είναι το μεγαλύτερό μας χαρτί σαν κοινωνία» και πως αυτό θέλει να μπορέσει να αξιοποιηθεί στο κόμμα.

Τέλος, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι θα ήθελε «να αρχίσουμε και την Ώρα του Προέδρου μία φορά την εβδομάδα στο "Κόκκινο" και να μπορώ να απαντάω κατευθείαν σε ερωτήσεις από τους φίλους μας».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top