ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε και ο Στέφανος Τζουμάκας - «Ακέφαλο σώμα ο ΣΥΡΙΖΑ»

Τροπολογία «φρένο» στο δημοψήφισμα κατέθεσαν Προεδρικοί

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τη δεύτερη μέρα της συνεδρίασης. Πριν από λίγο ο Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος είναι ο ένας εκ των τεσσάρων που έχει παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας για διαγραφή, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το κόμμα. 

Το πρώην πλέον στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε  επιστολή εννέα σελίδων, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις από το προεδρείο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία συνεχίζει σήμερα τις εργασίες της.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο Στέφανος Τζουμάκας αναφέρει πως «η χθεσινή συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ονομαστεί οτιδήποτε άλλο εκτός από Συνεδρίαση ΚΕ Προοδευτικού Κόμματος. Πρωτοφανής πολιτική κατάπτωση. Το θράσος και η απάτη ξεπέρασαν κάθε όριο στην ομιλία των εκπροσώπων των εναπομεινάντων. Μεθοδεύσεις και ίντριγκες από το προεδρείο».

Σε δήλωση του μάλιστα μπροστά στις κάμερες, αποχωρώντας από την ΚΕ ανέφερε: 

«Το πρόβλημα ειναι σοβαρό, ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι ακέφαλο σώμα, χωρίς ηγεσία, πηγαίνει από ήττα σε ήττα. Μέχρι τις ευρωεκλογές για να μην πω νωρίτερα θα έχει κλείσει το πολιτικό κεφάλαιο του Στέφανου Κασσελάκη».

Ο Στέφανος Τζουμάκας είχε μιλήσει ανοιχτά κατά του Στέφανου Κασσελάκη, αποκαλώντας τον «μαριονέτα και απατεώνα με αριστερό περιτύλιγμα». 

ΣΥΡΙΖΑ: Δεύτερος γύρος συγκρούσεων σήμερα στην ΚΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και τα υπόλοιπα στελέχη της Ομπρέλας δεν αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή και αργότερα το μεσημέρι, εκτός απροόπτου, αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της αποχώρησής τους από το κόμμα. 

ΣΥΡΙΖΑ: Τροπολογία «φρένο» στο δημοψήφισμα Κασσελάκη κατέθεσαν προεδρικοί

Με την έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής στελέχη που στηρίζουν τον νέο πρόεδρο, αλλά διαφωνούν με την πρόθεσή του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα κατέθεσαν τροπολογία -που μπορεί να εξελιχθεί και σε προσθήκη αν τη δεχτούν οι νεοπροεδρικοί και βγαίνουν οι συσχετισμοί- ουσιαστικά κατά του δημοψηφίσματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Συσκέψεις σε «Ομπρέλα» και «6+6» για το επόμενο βήμα

Την τροπολογία υπογράφουν η Όλγα Γεροβασίλη, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Η τροπολογία ζητά να απορριφθεί από την ΚΕ η λογική του Δημοψηφίσματος για διαγραφές και παράκαμψη της Επιτροπής Δεοντολογίας. 

ΣΥΡΙΖΑ: Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Αχτσιόγλου – Κασσελάκη

Η συνεδρίαση της ΚΕ αναμένεται να γίνει και χωρίς την παρουσία της «ομάδας Αχτσιόγλου». 

Αχτσιόγλου: Οργισμένη διάψευση ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Κασσελάκη

Την ίδια ώρα οι σχέσεις της Έφης Αχτσιόγλου και του Στέφανου Κασσελάκη κρέμονται από μια κλωστή, με αφορμή δημοσιεύματα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τηλεφώνησε στην πρώην υπουργό σε μια κίνηση καλής θέλησης. 

Η Έφη Αχτσιόγλου διέψευσε τα δημοσιεύματα τονίζοντας:

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησαν από τη συνεδρίαση Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος, Τεμπονέρας

«Αναφορικά με το δημοσίευμα του ieidiseis.gr, διαψεύδω κατηγορηματικά ότι επικοινώνησε μαζί μου χθες ο κ. Κασσελάκης. Δεν θα επιτρέψω να παίζονται παιχνίδια στο όνομά μου και μάλιστα επί προσωπικού».

Από την άλλη η πλευρά Κασσελάκη με δεικτικό τρόπο απάντησε:

«Δε χρειάζονται διαψεύσεις όταν υπάρχει η κλήση στις 11:32. Μπορεί να μην το άκουσε ή να ήταν αφόρτιστο το τηλέφωνο».  

ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση ψηφοφορία για το δημοψήφισμα ζητά η ομάδα Αχτσιόγλου

Λίγο αργότερα κύκλοι κοντά στην κ. Αχτσιόγλου έδωσαν νέα απάντηση. Όπως αναφέρουν: 

«Η κυρία Αχτσιόγλου δέχθηκε χθες στις 11:32 κλήση από άγνωστο νούμερο. Δεν έλαβε κάποιο μήνυμα ή ενημέρωση, ενώ ο κύριος Κασσελάκης δεν επικοινώνησε μαζί της με τον τρόπο που μέχρι τώρα επικοινωνούσαν, δηλαδή από διαφορετικό τηλεφωνικό αριθμό εκ μέρους του. Η κ. Αχτσιόγλου βρισκόταν στον χώρο της συνεδρίασης της ΚΕ από τις 11:30. Σε κάθε περίπτωση οι κρίσιμες στιγμές που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι απαράδεκτο να καθορίζονται από αναπάντητες κλήσεις και fake news».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top