Αναβάλλεται η επίσκεψη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ λόγω κακοκαιρίας

Μεταβαίνει στο Συντονιστικό Κέντρο του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας

Η κακοκαιρία Daniel ανέτρεψε και το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να αναβάλει για λίγες μέρες την επίσκεψή του στη Διεθνή Έκθεση στη Θεσσαλονίκη μετά από τις καταστροφικές συνέπειες της κακοκαιρίας. 

Κακοκαιρία Daniel: Πληροφορίες ότι αγνοούνται τρεις οικογένειες στο Μουζάκι

Έτσι το Σαββατοκύριακο δε θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ομιλία του και η συνέντευξη Τύπου, τα οποία θα μεταφερθούν σε άλλη ημερομηνία. 

Κακοκαιρία Καρδίτσα: Βίντεο από δραματική διάσωση παιδιών στον Παλαμά

Αντ' αυτού ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία. Η ομιλία και η συνέντευξή Τύπου θα πραγματοποιηθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. 

Σήμερα στις 11:00, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Κακοκαιρία Daniel: Στήνεται συντονιστικό κέντρο στη Λάρισα

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας δημιουργείται Κέντρο Επιχειρήσεων στην έδρα της Περιφέρειας στη Λάρισα, για τον καλύτερο συντονισμό όλων των δράσεων σε Μαγνήσια, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα, το οποίο θα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία και συντονισμό, κεντρικά, με το ΕΣΚΕΔΙΚ της Πολιτικής Προστασίας. 

Για τον σκοπό αυτό, κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στη Λάρισα με την ακόλουθη κατανομή έργου: 

1) Απεγκλωβισμοί από πλημμυρισμένες οικίες (Επιτελείς Εθνικής Αμυνας με επικεφαλής τον Διοικητή της Ά Στρατιάς Αντιστράτηγο Ι. Τσόπλο, Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ) 

2) Δίκτυα ηλεκτροδότησης (ΔΕΔΔΗΕ Ανάστ. Μάνος) 

3) Δίκτυο υδροδότησης (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θοδ. Λιβάνιος) 

4) Μεταφορικά δίκτυα (δρόμοι, τρένα, λιμάνια, αεροδρόμια) Υπουργός Υποδομών Χ. Σταϊκούρας, Υφυπουργός Ν. Ταχιάος) 

5) Εφοδιασμός αποκλεισμένων περιοχών Μαγνησίας, Τρικάλων Καρδίτσας, με τρόφιμα, νερό, στέγη (Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χ. Τριαντόπουλος με υποστήριξη για την προσωρινή φιλοξενία, από το Υπουργείο Τουρισμού) 

6) Πρόσβαση και λειτουργία δομών υγείας (Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους) 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top