Χανιά: «Οι τάφοι των Βενιζέλων δεν είναι για κομματικές εκδηλώσεις» 

Κοινή ανακοίνωση Ιδρύματος Βενιζέλος- Δήμου Χανίων για εκδήλωση Κασσελάκη

τάφος Βενιζέλου

Την αντίδρασή τους εξέφρασαν για την εκδήλωση που έχουν προγραμματίσει στους τάφους των Βενιζέλων ο υποιψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης όπου αρχικά είχε ανακοινωθεί και η  παρουσία του βουλευτή του κόμματος Παύλου Πολάκη ( ο οποίος τελικά , το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και ο Δήμος Χανίων, σε κοινή ανακοίνωσή τους. 

Στέφανος Κασσελάκης: Ποιος είναι ο υποψήφιος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ 

Συγκεκριμένα στην  ανακοίνωση με τίτλο «Οι Τάφοι των Βενιζέλων δεν είναι χώρος για κομματικές εκδηλώσεις», αναφέρουν «με αφορμή την επικείμενη διοργάνωση κομματικής εκδήλωσης στον χώρο των Τάφων των Βενιζέλων».  

Στέφανος Κασσελάκης: Το coming out και η γνωριμία με τον σύζυγό του, Tyler

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν συγκεκριμένα τα εξής:

Όταν ο Κασσελάκης «υμνούσε» σε άρθρα του τον Μητσοτάκη! 

«Ο χώρος των Τάφων των Βενιζέλων στον Προφήτη Ηλία στο Ακρωτήρι είναι ένας τόπος ιστορικής μνήμης με ισχυρούς συμβολισμούς, συνδέεται με κορυφαίες στιγμές της κρητικής ιστορίας, με τους αιματοβαμμένους αγώνες των Κρητικών για την ελευθερία και την ένωση με την Ελλάδα, επελέγη από τον ίδιο τον Ελευθέριο Βενιζέλο για τελευταία κατοικία του, ενώ σε αυτό το σημείο αναπαύεται και ο γιος του, Σοφοκλής.
Παρόμοια εκδήλωση κομματικού χαρακτήρα δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν στο σημείο αυτό. Ως έκφραση σεβασμού στην ιστορική μνήμη του κορυφαίου Έλληνα ηγέτη, το καθιερωμένο είναι η κατάθεση στεφάνου από πολιτικούς». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top