Στην Αθήνα ο Ζελένσκι: Καλεσμένος και στο δείπνο του Μητσοτάκη! 

Τι συζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Κροάτη για τη Νέα Φιλαδέλφεια  

Στην Αθήνα βρίσκεται ο  πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι  ο οποίος συναντάται αυτή την ώρα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Ουκρανός πρόεδρος θα συμμετάσχει και ως καλεσμένος – έκπληξη στο δείπνο που διοργανώνει ο Έλληνας πρωθυπουργός σήμερα το βράδυ, επίσης στο Μέγαρο Μαξίμου, στους ηγέτες των κρατών των Βαλκανίων! 

Tους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων υποδέχεται τη Δευτέρα ο Μητσοτάκης

Η συμμετοχή πάντως του Ουκρανού Προέδρου κρατήθηκε ως «επτασφράγιστο» μυστικό από την κυβέρνηση, ενώ μόλις πριν από λίγο ανακοινώθηκαν οι  λεπτομέρειες για την άφιξή του,  για λόγους ασφαλείας. 

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, στις 18.10 ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο της Ουκρανίας B. Ζελένσκι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.   

Θα ακολουθήσει τετ α τετ των δύο ηγετών και διευρυμένη συνάντηση με συμμετοχή αντιπροσωπειών. Στη συνέχεια ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Ουκρανός Πρόεδρος, θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.  

       

Πόλεμος Ουκρανία: Ρωσική επίθεση σε νοσοκομείο - Τουλάχιστον ένας νεκρός

Στο δείπνο, στο οποίο ως γνωστόν δεν προσκλήθηκε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα λόγο της υπόθεσης του Φρέντη Μπελέρη, θα τεθεί επί τάπητος η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων,  παρουσία των προέδρων της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.  

Η συνάντηση Μητσοτάκη με τον Κροάτη Πρωθυπουργό: Τι είπαν για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τις απελάσεις  

Ξεκίνησαν οι συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με ηγέτες των Βαλκανίων ο οποίος συνάντησε ήδη τον Κροάτη πρωθυπουργό Αντρέι Πλένκοβιτς,  ο οποίος έθεσε το ζήτημα της απέλασης των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή.   

Τι θα ζητήσει ο Κροάτης πρωθυπουργός από Μητσοτάκη για τους χούλιγκαν     

Η συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Κροάτη ομόλογό του

Η συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Κροάτη ομόλογό του 

Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε στον ομόλογό του ότι έχει δοθεί εντολή για επιτάχυνση της δικαστικής διαδικασίας, ώστε να ακολουθήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι διαδικασίες για την απέλαση, για όσους αποφασισθεί κάτι τέτοιο από την ελληνική Δικαιοσύνη. 

Νέα Φιλαδέλφεια: Κροάτης παραδέχθηκε ότι υπήρχε καθοδήγηση για τα επεισόδια      

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τις διμερείς σχέσεις και τις περιφερειακές εξελίξεις με επίκεντρο τα Δυτικά Βαλκάνια, ενώ συζητήθηκαν ακόμη θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Ο Πρωθυπουργός της Κροατίας εξέφρασε στον Πρωθυπουργό τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία του φιλάθλου στη Νέα Φιλαδέλφεια και την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη. Σχετικά με το ζήτημα της προσωρινής κράτησης Κροατών, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε επικοινωνία για σχετική ενημέρωση. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top