Πόλεμος Ουκρανία: Ρωσική επίθεση σε νοσοκομείο - Τουλάχιστον ένας νεκρός

Η απάντηση Ζελένσκι

Η κλινική καταστράφηκε ολοσχερώς / Reuters

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 15 τραυματίστηκαν σήμερα, Παρασκευή, από πυραυλικό πλήγμα των ρωσικών δυνάμεων σε κλινική στην πόλη Ντνίπρο στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε ανάρτησή του κάτω από βίντεο που δείχνει ένα κτίριο που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και από το οποίο βγαίνει καπνός, ο Ζελένσκι σημειώνει ότι στο σημείο πραγματοποιούνται επιχειρήσεις διάσωσης.

Ο Μπάιντεν φέρεται να εγκρίνει την παράδοση F-16 στην Ουκρανία

«Ρώσοι τρομοκράτες επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά την ιδιότητά τους ως μαχητές ενάντια σε κάθε τι ανθρώπινο και έντιμο», σημειώνει ο Ουκρανός πρόεδρος στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

«Επίθεση με ρουκέτα σε κλινική στην πόλη Ντνίπρο. Μέχρι στιγμής, ένας άνθρωπος έχει σκοτωθεί και 15 έχουν τραυματιστεί. Τα επακόλουθα του βομβαρδισμού αντιμετωπίζονται και διεξάγεται επιχείρηση διάσωσης των θυμάτων», προσθέτει.

Ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι τα ουκρανικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν 10 πυραύλους και πάνω από 20 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις σε επιθέσεις τους κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πρωτεύουσα Κίεβο, την πόλη Ντνίπρο και ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες αυτές.

Η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από 15 μήνες, δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει τις πληροφορίες Ουκρανών αξιωματούχων για τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των περιοχών αυτών. Ωστόσο ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία έπληξε δύο περιοχές στη νότια Ρωσία με ρουκέτα και μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top