Παύλος Μαρινάκης: Δεν καταργείται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

«Επανεξετάζουμε τον καλύτερο τρόπο λειτουργίας της»

Το ρεπορτάζ της Ράνιας Τραγόμαλλου στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Δεν καταργείται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Μηταράκης: Τέλος η Πανεπιστημιακή Αστυνομία - Έρχονται έφιπποι αστυνομικοί

Τόνισε πως στον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής είναι η διασφάλιση της ασφάλειας στα Πανεπιστήμια και επανεξετάζεται πώς η Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα έχει τον καλύτερο τρόπο λειτουργίας σε συνεργασία με όλη την υπόλοιπη Αστυνομία.

«Το λέω ρητώς. Δεν καταργείται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία και δεν υπήρξε ποτέ καμία τέτοια πρόθεση και καμιά τέτοια διατύπωση. Αντιθέτως επανεξετάζουμε συνεχώς πώς θα έχει τον καλύτερο δυνατό ρόλο και τρόπο λειτουργίας σε συνεργασία με όλη την υπόλοιπη ΕΛ.ΑΣ.».

«Άδειασμα» Μηταράκη από Μαξίμου: «Όχι» στην έφιππη αστυνομία    

Σχετικά με την έφιππη αστυνομία και την πρόταση του  υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μηταράκη, σχολίασε ότι «υπήρξε μία πρόταση που δεν έγινε δεκτή, κανένα “άδειασμα”».

Είχε προηγηθεί η χθεσινή ενημέρωση από πλευράς Νότη Μηταράκη σε δημοσιογράφους για το πλάνο να δημιουργηθεί από το 2024 έφιππη αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας, με έξι άλογα και 10 αστυνομικούς αναβάτες. Ρόλος της θα ήταν η συμμετοχή σε παρελάσεις και επίσημες εκδηλώσεις κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και η παρουσία σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top