Μηταράκης: Τέλος η Πανεπιστημιακή Αστυνομία - Έρχονται έφιπποι αστυνομικοί

Μόνο μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων οι προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Συνέντευξη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη στον ΣΚΑΪ

Δραστικές αλλαγές στην Ελληνική Αστυνομία προανήγγειλε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης, ο οποίος ανέφερε πως θα καταργηθεί η Πανεπιστημιακή Αστυνομία και οι 1.060 αστυνομικοί θα ενσωματωθούν στους Ειδικούς Φρουρούς.

Νέες ταυτότητες από Σεπτέμβριο – Το κόστος και η διάρκεια ισχύος

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα προαναγγέλθηκαν δια στόματος Μηταράκη, οι 1.060 αστυνομικοί θα ενσωματωθούν στους Ειδικούς Φρουρούς μετά από απόφαση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ το ζήτημα της φύλαξης των ΑΕΙ περνάει στους πρυτάνεις. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «με την ασφάλεια των Πανεπιστημίων θα ασχολείται όλη η Αστυνομία και όχι ένα συγκεκριμένο τμήμα».

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε πως επανασχεδιάζεται ο ρόλος της αστυνομίας στη φύλαξη των Πανεπιστημίων. «Η αστυνομία δε θα μπαίνει μέσα στα Πανεπιστήμια για να κάνει τον θυρωρό. Ο ρόλος της Αστυνομίας θα είναι επικουρικός και θα μπαίνει στα Πανεπιστήμια όταν χρειάζεται», είπε χαρακτηριστικά. 

«Απο 1ης Σεπτεμβρίου θέλουμε να είναι εμφανέστερη η παρουσία αστυνομικών και τροχονόμων στους δρόμους»,  ανέφερε, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο αύξησης και των πεζών περιπολιών.

Οι προτεραιότητες που έθεσε, έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση των θεμάτων καθημερινότητας, τα ζητήματα εφηβικής παραβατικότητας και την προστασία του πανεπιστημιακού ασύλου.

'Ενταση στην «πρεμιέρα» της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

'Εφιππη Αστυνομία

Επίσης, σύμφωνα με όσα είπε σε δημοσιογράφους ο κ. Μηταράκης, θα δημιουργηθεί έφιππη αστυνομία από το 2024 στο κέντρο της Αθήνας, με έξι άλογα και 10 αστυνομικούς αναβάτες, οι οποίοι θα βρίσκονται σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και δε θα περιπολούν.

Οι έφιπποι αστυνομικοί θα συμμετέχουν επίσης σε παρελάσεις και επίσημες εκδηλώσεις κυρίως στο κέντρο της Αθήνας. Όπως είπε ο ίδιος, χθες υπεγράφη σχετική απόφαση. 

Επισκέφτηκε το ΑΤ Ομόνοιας τα μεσάνυχτα ο Μηταράκης

Μόνο μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων οι προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη, αλλάζει ο τρόπος των προσλήψεων στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς πλέον το προσωπικό θα επιλέγεται από τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων στις σχολές της αστυνομίας.

Ο κανόνας των προσλήψεων μέσω Πανελλαδικών, ισχύει και για το πολιτικό προσωπικό της αστυνομίας.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top