ΣΥΡΙΖΑ: «Βραχυκύκλωμα» και θολό τοπίο μετά την παραίτηση Τσίπρα  

Ανοιχτό το ενεχόμενο να αναβληθεί η εκλογή νέου αρχηγού τον Σεπτέμβριο 

«Βραχυκύκλωμα» έχει προκαλέσει η αιφνιδιαστική παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως σε όσους συγκροτούν τη λεγόμενη προεδρική ομάδα,  η οποία δε φαίνεται να έχει και ενιαία γραμμή. Σε αυτό, το θολό τοπίο υπάρχουν φωνές που συζητούν το ενδεχόμενο παράτασης της θητείας του Σωκράτη Φάμελλου, στην προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έως την εκλογή νέου αρχηγού, η οποία θα μπορούσε να πάει πιο πίσω, παρ' ότι υπάρχει το χρονοδιάγραμμα που αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή. 

Δημοψήφισμα 5 Ιουλίου 2015: Οι στιγμές που δε θα ξεχάσουμε

Θολό το τοπίο για την επόμενη μέρα 

Κανείς πάντως δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι αυτός ο οδικός χάρτης θα περάσει από την Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το επόμενο Σαββατοκύριακο.  Από άποψη συσχετισμών οι λεγόμενοι «Προεδρικοί», πολλοί από τους οποίους υποστηρίζουν την άποψη πως η εκλογή νέου προέδρου πρέπει να γίνει μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, έχουν την πλειοψηφία. Ωστόσο, η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, έδειξε πως ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν για αυτή την ομάδα η συγκολλητική ουσία και πλέον δεν υπάρχει ενιαία γραμμή. 

ΣΥΡΙΖΑ: Φουντώνει το παρασκήνιο στη μάχη της διαδοχής

ΣΥΡΙΖΑ: Όλες οι κινήσεις στην «εσωκομματική σκακιέρα»

Το συμπέρασμα είναι πως στον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή όλα είναι ρευστά. Περισσότερο έτοιμη και συντεταγμένη εμφανίζεται η «Ομπρέλα». Τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης θα έχουν ακόμη μια σύσκεψη το απόγευμα και δεν αποκλείεται να καταλήξουν στο θέμα του υποψήφιου που θα στηρίξουν.  Εάν δηλαδή θα είναι τελικά  υποψήφιος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ή αν θα περιμένουν να πάρει τις οριστικές της αποφάσεις η Έφη Αχτσιόγλου, με την οποία είναι σε επαφή.

Θερμό χειροκρότημα στον Τσίπρα στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top