ΣΥΡΙΖΑ: Φουντώνει το παρασκήνιο στη μάχη της διαδοχής

Οριστικά εκτός εκλογικής κούρσας ο Τεμπονέρας  

Φουντώνει στο παρασκήνιο η μάχη της διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Θερμό χειροκρότημα στον Τσίπρα στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα ο Διονύσης Τεμπονέρας ξεκαθάρισε πως δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, καθώς διαφωνεί με τις διαδικασίες που αποφασίστηκαν, ενώ ο Χρήστος Σπίρτζης ρίχνει «καρφιά» στους εν δυνάμει υποψηφίους, προκαλώντας αντιδράσεις και στο εσωτερικό του κόμματός του.

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται όλες «οι φυλές» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κλειστά κρατούν τα χαρτιά τους οι περισσότεροι από τους επίδοξους διαδόχους του Αλέξη Τσίπρα.

Σήμερα ο Διονύσης Τεμπονέρας, το όνομα του οποίου είχε πέσει στο τραπέζι, ξεκαθάρισε πως δε θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος. καθώς διαφωνεί με τις διαδικασίες που αποφασίστηκαν στην Πολιτική Γραμματεία.

«Δεν  προτίθεμαι να συμμετάσχω σε καμία διαδικασία εκλογής νέου προέδρου από μια διαδικασία η οποία δεν με βρίσκει σύμφωνο» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολικά», ενώ ήταν κατηγορηματικός: «δε θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος».  

Ο Χ. Σπίρτζης «καρφώνει» το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ 

Με αλληλοκαρφώματα συνεχίζεται η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Χρήστος Σπίρτζης «καρφώνει»  το οικονομικό επιτελείο,  Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξη Χαρίτση, Ευκλείδη Τσακαλώτο, για τα αίτια της συντριβής του κόμματος στις εκλογές, αν και λίγα 24ωρα πριν τους είχε προτείνει για την ηγετική ομάδα που θα τρέξει το κόμμα μέχρι την εκλογή νέου προεδρου. 

Σπίρτζης: «Hγέτης μακράς πνοής o Αλέξης Τσίπρας»

«Αυτό είναι αν θέλετε ένα κενό από το οικονομικό μας επιτελείο που δε γνώριζε ότι πραγματικά η αγορά έχει πάρει μια μεγάλη ανάσα από αυτά που έδινε η προηγούμενη κυβέρνηση» δήλωσε ο Χ. Σπίρτζης στην εκπομπή Live News του Mega.   

ΣΥΡΙΖΑ: Τριγμοί την επόμενη μέρα

Στις 15 Ιουλίου, στη συνεδρίαση της Κεντρικης Επιτροπής, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια των υποψηφιοτήτων, με την Έφη Αχτσιόγλου να φιγουράρει ως το φαβορί, χωρίς η ίδια να έχει πάρει τις οριστικές της αποφάσεις και να επιθυμεί να τη στηρίξουν όλες οι πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο η λεγόμενη «Ομπρέλα»  του Ευκλείδη Τσακαλώτου,  με τον οποίο είναι σε επαφή. 

«Σφήνα» θέλει να μπει στα φαβορί ο Παύλος Πολάκης, ενώ στο στρατόπεδο των λεγόμενων προεδρικών επικρατεί προς το παρόν η υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου, ωστόσο προβληματίζει το ότι αναμένεται να φτάσει στη Βουλή αίτημα για άρση ασυλίας της, με φόντο τη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. 

Δίκη για Μάτι: Η Ρένα Δούρου παραιτείται από τη βουλευτική της ασυλία

Τέλος, ο Αλέξης Χαρίτσης φαίνεται να είναι η εναλλακτική λύση στην περίπτωση που η Έφη Αχτσιόγλου δεν βγει μπροστά. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top