Δίκη για Μάτι: Η Ρένα Δούρου παραιτείται από τη βουλευτική της ασυλία

«Θα ζητήσω από τον πρόεδρο της Βουλής να επισπεύσει τις διαδικασίες»

Το ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Γεώργιζα στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star για τη διακοπή στη δίκη για το Μάτι

Παραιτείται από τη βουλευτική της ασυλία, η Ρένα Δούρου, όπως ανέφερε σε δήλωσή της, ώστε να συνεχιστεί η δίκη στο Μάτι. Υπενθυμίζεται ότι η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για τη φονική πυρκαγιά διεκόπη για τις 24 Ιουλίου, λόγω της εκλογής της Ρένας Δούρου στη νέα Βουλή.

Μάτι: Διεκόπη η δίκη – Ζητούν την άρση της ασυλίας της Ρένας Δούρου

Το δικαστήριο θα αιτούταν στη Βουλή για την άρση της ασυλίας της Ρένας Δούρου, η οποία κατηγορείται μαζί με άλλους 20 σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες από αμέλεια.  

«Με την παρούσα δηλώνω ότι παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας και των δικαιωμάτων που μου δίνει ο Κανονισμός της Βουλής και θα ζητήσω από τον πρόεδρο της Βουλής να επισπεύσει τις διαδικασίες», αναφέρει χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

H Ρένα Δούρου και ο Σωκράτης Φάμελλος κατά την άφιξή τους στη Βουλή για τη χθεσινή ορκωμοσία/ Eurokinissi Tατιάνα Μπόλαρη

H Ρένα Δούρου και ο Σωκράτης Φάμελλος κατά την άφιξή τους στη Βουλή για τη χθεσινή ορκωμοσία/ Eurokinissi Tατιάνα Μπόλαρη

Αναλυτικά η δήλωση της Ρένας Δούρου

«Στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές της 25.06.2023 εκλέχτηκα βουλεύτρια στην εκλογική περιφέρεια "Δυτικός Τομέας Αθήνας" με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και ορκίστηκα στις 03.07.2023 σύμφωνα με το άρθρο 59 Σ.

Η ιδιότητά μου αυτή υποχρεώνει το Δικαστήριό Σας, το οποίο από την 31.10.2022 αδιάλειπτα και συστηματικά, έχοντας πραγματοποιήσει ήδη 73 συνεδριάσεις, εκδικάζει την εθνική τραγωδία της 23.07.2018 στο Μάτι, κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 62 Σ να αναστείλει τη σε βάρος μου ποινική δίωξη μέχρις ότου χορηγηθεί άδεια από τη Βουλή των Ελλήνων.

Με την παρούσα δηλώνω ότι παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας και των δικαιωμάτων που μου δίνει ο Κανονισμός της Βουλής (Άρθρο 83) και θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Βουλής να επισπεύσει τις διαδικασίες, ώστε τάχιστα να χορηγηθεί η σχετική άδεια για την απρόσκοπτη πλέον συνέχιση της διεξαγόμενης δίκης.

Στον πυρήνα των αξιών μου βρίσκεται η ισότιμη αντιμετώπιση από τη Δικαιοσύνη όλων των πολιτών, ισχυρών και ανίσχυρων, προβεβλημένων και μη. Στο πλαίσιο αυτό, στάθηκα με σεβασμό απέναντι στον θεσμό της Δικαιοσύνης σε όλα τα στάδια της διαδικασίας και αναμένω το ακροατήριο με υπομονή, αλλά και με την πεποίθηση ότι δικαστές που τιμούν το λειτούργημά τους θα λάβουν τη δίκαιη απόφαση.

Όταν, από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας, πολιτικοί αντίπαλοί μου, με ασέβεια προς τα θύματα της εθνικής τραγωδίας αλλά και προς τη Δικαιοσύνη, επιδόθηκαν σε μια συνειδητή προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ενοχής μου, με στόχο να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη στις περιφερειακές αλλά και εθνικές εκλογές του 2019, επέλεξα συνειδητά να μην απαντώ.

Ενώ διαστρέβλωναν το θεσμικό πλαίσιο που ορίζει αρμοδιότητες, χρησιμοποιούσαν κραυγαλέα ψέματα, όπως ότι "η Πυροσβεστική έδωσε εισήγηση για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση" και παραποιούσαν επίμονα δηλώσεις μου, εγώ προσέβλεπα στη δίκαιη κρίση των δικαστικών οργάνων. Δεν έχω πράξει ούτε έχω παραλείψει κάτι για το οποίο να φοβούμαι την κρίση Σας. Άλλωστε, τον Ιούλιο του 2022, υπό τον κίνδυνο της παραγραφής, ζήτησα με γραπτό αίτημά μου την επίσπευση έναρξης της δίκης», τονίζει η Ρένα Δούρου στη δήλωση της σχετικά με τη βουλευτική της ασυλία.

Η Ρένα Δούρου συνεχίζει τη θητεία ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και χθες ορκίστηκε μαζί με τους νέους βουλευτές. Σήμερα, όπως έκανε γνωστό η ίδια μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook διαγνώσθηκε με κορωνοϊό.


«Κάτι οι μετακινήσεις, κάτι η κούραση, παρότι τηρούσα ευλαβικά όλα τα μέτρα προστασίας, νάσου θετική κι εγώ στον κόβιντ. Με ήπια μεν, κανονικά δε, συμπτώματα.  Προσοχή λοιπόν ο ιός εξακολουθεί να είναι παρών ανάμεσά μας, ας μην ξεχνιόμαστε κι ας προσέχουμε! ΥΓ: Επιστολική λοιπόν η 1η ψήφος αύριο για τον Πρόεδρο και τους Αντιπροέδρους της Βουλής. ΥΓ2 : Έκανα όσα ενημερωτικά τηλεφωνήματα μπορούσα!!!» ήταν η ανάρτησή της στο facebook, την οποία συνόδευσε με μια φωτογραφία που έδειχνε το θετικό τεστ covid.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top