«Ανάσα» στο ΕΚΑΒ με την ενίσχυση από Ένοπλες Δυνάμεις – Πυροσβεστική

Ο νέος χάρτης για τα ασθενοφόρα και τους διασώστες σε ολόκληρη τη χώρα

Ένα από τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης θα είναι η ενίσχυση του ΕΚΑΒ με στελέχη από τις Ένοπλες Δυνάμεις και Πυροσβεστική, κάτι που θα γίνει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. 

Υγεία: Eλλείψεις προσωπικού και ασθενοφόρων στα νησιά

Ο Γιώργος Ευγενίδης ανέλυσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τι αφορά το κυβερνητικό αυτό μέτρο. 

Όπως ανέφερε, η πρώτη παρέμβαση για την Υγεία υζητήθηκε σήμερα στη σύσκεψη Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη και θα αφορά τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, καθώς σε αρκετές απομακρυσμένες περιοχές το προσωπικό δεν επαρκεί ώστε και το ένα ασθενοφόρο που υπάρχει να είναι λειτουργικό καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου. 

Θάσος: Nεκρή τουρίστρια σε παραλία - Τι απαντά το ΕΚΑΒ για την καθυστέρηση

Τι θα γίνει με την ΠΝΠ για το ΕΚΑΒ 

Με ΠΝΠ που εκδίδεται σήμερα, το πολύ αύριο το πρωί, περίπου 200 μόνιμα στελέχη από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πυροσβεστική θα πάρουν «φύλλο πορείας» για ακριτικές περιοχές, όπου το πρόβλημα είναι πιο έντονο. Ενδεικτικά, ορισμένες από τις περιοχές είναι:  Νησιά του Βορείου Αιγαίου όπως η Λήμνος, η Χίος και η Σάμος, νησιά των Κυκλάδων, όπως η Αμοργός και η Σίφνος, η Αρεόπολη στη Λακωνική Μάνη, αλλά και η Ιθάκη. 

Ο νέος χάρτης για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ

Ο νέος χάρτης για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ 

Τι θα κάνουν αυτοί οι εργαζόμενοι; Όπως εξήγησε ο Γ. Ευγενίδης, είναι οδηγοί σε ασθενοφόρα που λειτουργούν με πλήρωμα δύο στελεχών, ώστε οι διασώστες να μπορούν να "απλωθούν" σε περισσότερες βάρδιες μέσα στο 24ωρο και να καλύψουν μια περιοχή στο σύνολο της βάρδιας.

Μητσοτάκης: «Σήμερα η ΠΝΠ για τα μεικτά πληρώματα ενίσχυσης του ΕΚΑΒ»

Το μέτρο δε λύνει συνολικά το πρόβλημα, αλλά μέχρι να δρομολογηθούν οι προσλήψεις διασωστών που έχουν εξαγγελθεί, υπάρχουν άμεσες ανάγκες που σε ορισμένες περιοχές γίνονται ακόμα μεγαλύτερες λόγω της τουριστικής περιόδου, οι οποίες στην κυβέρνηση ευελπιστούν ότι θα αντιμετωπιστούν.    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top