Νίκη - Νατσιός: «Να γίνεται αγωγή της αγνότητας στα σχολεία»

Τι είπε για τις αμβλώσεις και την οικογένεια

Όσα είπε ο Δημήτρης Νατσιός στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της κόμματος Νίκη, Δημήτρη Νατσιού, περί «αγωγής αγνότητας» στα σχολεία, αλλά και για τις τοποθετήσεις του σχετικά με το θέμα των αμβλώσεων.

«Το δικαίωμα της έκτρωσης δεν εδράζεται σε καμία ιατρική και νομική λογική. Ως δημοκρατικό, πατριωτικό κίνημα Νίκη πιστεύουμε πως κανένας απολύτως δεν έχει δικαίωμα προκλήσεως βλάβης στο έμβρυο. Εξ άκρας συλλήψεως υπάρχει άνθρωπος, υπάρχει το δικαίωμα του ανθρώπου, του αγέννητου παιδιού, αυτή είναι η άποψή μας», υποστήριξε για τις αμβλώσεις, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Ant1.

Στη συνέχεια, πρότεινα να υπάρχει στα σχολεία μάθημα «αγωγή της αγνότητας»: «Nα γίνεται και μία διαφορετική αγωγή στα σχολεία, να γίνεται αγωγή της αγνότητας, η οποία θα πρέπει να προστεθεί στα διδακτικά βιβλία από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Υπάρχουν 102 ενότητες στο Δημοτικό, στα παλιά αναγνωστικά (σήμερα τα λέμε βιβλία γλώσσας) … Δεν υπάρχει ούτε μία ενότητα στην οποία να εκθειάζεται η οικογένεια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των δημοσιογράφων, οι οποίοι των ρώτησαν τι σχέση έχει η αγνότητα με την οικογένεια, με τον ίδιο να απαντά στη συνέχεια: «Για το Δημοτικό μιλάω … να διδάσκουμε την αρετή της αγνότητας, πειράζει; Είναι κακό; Να διδάσκουμε κείμενα από τους μεγάλους της λογοτεχνίας μας … είναι κείμενα αγνότητας, γλυκαίνουν την ψυχή των παιδιών … να δείξουμε στα παιδιά και κάτι άλλο, μια αγωγή της προσοχής, να προβάλουμε τον ιερό θεσμό της οικογένειας», κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top