ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογή νέου προέδρου 16 ή 23 Ιουλίου – Ποιοι παίζουν για υποψήφιοι

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα επιλέξει τον προσωρινό επικεφαλής

Η Έφη Αχτσιόγλου είναι το φαβορί για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ - Βίντεο: Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star (30/06) 

Δίνει και παίρνει η ονοματολογία για τον διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανακοίνωσή του ότι παραιτείται από την αρχηγία του κόμματος.

Η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες, ενώ τη Δευτέρα, μετά την ορκωμοσία των βουλευτών, αναμένεται να επιλεγεί από την κοινοβουλευτική ομάδα ο νέος προσωρινός επικεφαλής.

Ποιοι μπαίνουν στη μάχη της διαδοχής μετά την παραίτηση Τσίπρα

Όσον αφορά τους υποψηφίους για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, τις τελευταίες ώρες ακούγονται έντονα τα ονόματα της Έφης Αχτσιόγλου, του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Αλέξη Χαρίτση και του Διονύση Τεμπονέρα, ενώ ως αουτσάιντερ για υποψηφιότητα ακούγεται και η Ρένα Δούρου.

Τσίπρας – Μπαζιάνα: H γνωριμία, το σύμφωνο συμβίωσης και τα δύο παιδιά

Οι αποφάσεις για το πότε θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου αναμένεται να ληφθούν τα επόμενα 24ωρα.

Τη Δευτέρα, μετά την ορκωμοσία των βουλευτών, αναμένεται να επιλεγεί από την κοινοβουλευτική ομάδα ο νέος προσωρινός επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ

Τη Δευτέρα, μετά την ορκωμοσία των βουλευτών, αναμένεται να επιλεγεί από την κοινοβουλευτική ομάδα ο νέος προσωρινός επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκίνησε η κούρσα της διαδοχής μετά την παραίτηση Τσίπρα 

Δεδομένου ότι το δεύτερο σαββατοκύριακο του Ιουλίου τίθεται εκτός λόγω των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, οι πιθανότερες ημερομηνίες θεωρούνται η 16η και η 23η Ιουλίου.

Τσίπρας: Από υποψήφιος δήμαρχος στην ηγεσία και πλέον στην παραίτηση 

Ωστόσο, στον ΣΥΡΙΖΑ προβληματίζονται και για τη συμμετοχή των φίλων και μελών του κόμματος, καθώς θα πλησιάζουμε πια στην καρδιά του καλοκαιριού και των θερινών διακοπών.

 

Παραίτηση Τσίπρα: Πότε συνεδριάζει η ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή Προέδρου  

Σε αυτό το πλαίσιο, εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψήφου, ώστε να αντιμετωπιστεί ένα ενδεχόμενο αυξημένης αποχής, που θα επηρέαζε αρνητικά την εικόνα του κόμματος σε μία περίοδο ιδιαίτερη δύσκολη για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top