ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκίνησε η κούρσα της διαδοχής μετά την παραίτηση Τσίπρα 

Ποια ονόματα υποψηφίων για την διαδοχή ακούγονται στην Κουμουνδούρου  

Η απόφαση παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα αιφνιδίασε ακόμα και στενούς του συνεργάτες, οι οποίοι δυσκολεύονταν να φανταστούν ότι θα έρθει αυτή η ώρα, παρά το δυσμενές για τον ΣΥΡΙΖΑ πολιτικό περιβάλλον. 

Παραιτήθηκε ο Τσίπρας: «Δε θα είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ»

Όπως μετέδωσε από την Κουμουνδούρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η Ειρήνη Σαββοπούλου,  πλέον το ερώτημα είναι ένα και υπαρξιακό για τον ΣΥΡΙΖΑ: Μετά τον Τσίπρα, ποιος;

Ποια είναι τα επόμενα βήματα για τη διαδοχή Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ 

Όπως ανέφερε η πολιτική συντάκτρια του Star, o αιφνιδιασμός και η συγκίνηση από την παραίτηση έδωσαν τη θέση τους στις διεργασίες για την διάδοχη κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Παραίτηση Τσίπρα: Πότε συνεδριάζει η ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή Προέδρου  

Ποιος η ποια θα αναλάβει τα ηνία του κόμματος 

Η κούρσα της διαδοχής τρέχει ξέφρενα τις τελευταίες ώρες,  με το όνομα της Έφης Αχτσιόγλου να είναι το επικρατέστερο αυτή τη στιγμή για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος. 

ΣΥΡΙΖΑ: Αχτσιόγλου και Χαρίτσης στα ονόματα που ακούγονται για τη διαδοχή Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αχτσιόγλου και Χαρίτσης στα ονόματα που ακούγονται για τη διαδοχή Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Γυναικεία υπόθεση η πρωτιά - «Μάχη» Αχτσιόγλου και Δούρου

Επίσης, από τη νέα γενιά στελεχών ακούγεται και το όνομα του Αλέξη Χαρίτση.  

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θεωρείται πιθανό να μείνει  πίσω και να δώσει χώρο στη νέα γενιά. Οπότε, μάλλον δε θα είναι υποψήφιος παρότι στην «Ομπρέλα» σχεδίαζαν να κατέβει απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. 

Διαδοχή Τσίπρα: Τι ισχύει για Τσακαλώτο και Τεμπονέρα

Διαδοχή Τσίπρα: Τι ισχύει για Τσακαλώτο και Τεμπονέρα   

Όμως η παραίτηση Τσίπρα τα άλλαξε όλα. Στο παρασκήνιο, με χαμηλότερη ένταση ακούγεται και το όνομα του  Διονύση Τεμπονέρα  που είχε εκλεγεί πρώτος στην Κεντρική Επιτροπή, ήταν μπροστά στην προεκλογική εκστρατεία,  αλλά δεν είναι βουλευτής και είναι  αμφίβολο εάν και ο ίδιος το επιθυμεί. Tα πράγματα πάντως αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πολύ σύντομα. 

«Φαβορί» η Όλγα Γεροβασίλη για «μεταβατική» πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ   

Το Σάββατο αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία βάζοντας μπροστά το χρονοδιάγραμμα που θα οδηγήσει στην εκλογή νέας ηγεσίας ακόμη και μέσα στον Ιούλιο.   Για την εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, μετά την ορκωμοσία, η ΚΟ θα εκλέξει επικεφαλής και όπως όλα δείχνουν θα είναι η  Όλγα Γεροβασίλη. Ήταν γραμματέας στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο και είναι η αρχαιότερη βουλευτής 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top