ΣΥΡΙΖΑ: Γυναικεία υπόθεση η πρωτιά - «Μάχη» Αχτσιόγλου και Δούρου

Ποια «μεγάλα» ονόμαα βρέθηκαν εκτός δεκάδας στην Κεντρική Επιτροπή

Δούρου - Αχτσιόγλου

Κυριαρχία των «προεδρικών», δηλαδή των στελεχών που βρίσκονται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και άνοδο των «πασοκογενών» καταγράφει η σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η πρωτιά «παίζεται» ανάμεσα στην Έφη Αχτσιόγλου και τη Ρένα Δούρου.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζεται στην Αττική, η οποία εκλέγει τα μισά μέλη του οργάνου.

Με βάση τον αριθμό των σταυρών, που έχουν μέχρι τώρα λάβει, η πρώτη δεκάδα απαρτίζεται από τους: Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου, Διονύση Τεμπονέρα, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκο Παππά, Νάσο Ηλιόπουλο, Γιάννη Ραγκούση, Χρήστο Σπίρτζη, Δημήτρη Τζανακόπουλo, Κώστα Ζαχαριάδη.

«Καρφιά» από ΝΔ για εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας νίκησε… τον Τσίπρα

Από το ψηφοδέλτιο της Κρήτης πρώτος εξελέγη ο Παύλος Πολάκης, από της Ηπείρου η Όλγα Γεροβασίλη, από της Δυτικής Ελλάδας ο Θάνος Μωραΐτης, από της Κεντρικής Μακεδονίας η Θεοδώρα Τζάκρη, από της Πελοποννήσου ο Αλέξης Χαρίτσης, από της Στερεάς Ελλάδας ο Γιάννης Σαρακιώτης και από του Βορείου Αιγαίου ο Γιάννης Μπουρνούς.

Πολάκης: Χόρεψε το ζεϊμπέκικο της «Ευδοκίας» για τα γενέθλιά του

Σκουρλέτης - Τσίπρας

Έντονο διάλογο είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Σκουρλέτης στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνώντας με τον τρόπο εκλογής του προέδρου / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Τα έως τώρα αποτελέσματα καταγράφουν και υποχώρηση της «Ομπρέλας», της (λεγόμενης) εσωτερικής αντιπολίτευσης, καθώς βρίσκονται στη δεύτερη δεκάδα οι Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Θεανώ Φωτίου, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Μάλιστα, ο Πάνος Σκουρλέτης βρίσκεται ακόμη πιο πίσω, στην τρίτη δεκάδα.

Αλέξης Τσίπρας: Θα είμαστε σίγουρα πρώτο κόμμα στις εκλογές

Τα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από τη σταυροδοσία, θα παίξουν ρόλο και οι εξής περιορισμοί:

•    Η αναλογία ανδρών-γυναικών πρέπει να είναι 50-50

•    Μόνο το 20% από τα 300 μέλη μπορούν να είναι βουλευτές.

•    Τουλάχιστον το 20% πρέπει να προέρχεται από τους συμμάχους που συνέπραξαν με τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω της Προοδευτικής Συμμαχίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top